Skip to main content

Hayvancılıkta Model Burdur'a Isparta'dan İnceleme Gezisi

Isparta'nın hayvancılık sektöründe çalışan kooperatifler ve Isparta Tarım İl Müdürlüğünden ilgili yöneticiler, Bölgemizin ve Ülkemizin örnek modeli haline gelen Burdur Hayvancılığını, çiftlikleri gezerek, yerinde incelediler.

"Burdur Tarım İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Burdur Köy Koop Başkanı Yakup Yıldız, Burdur DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özcan'ın ev sahipliği yaptığı Burdur'da Hayvancılık Gezisine, Isparta İlindeki Tarım ve Hayvancılık Sektörü içinde, sadece hayvancılıkla uğraşan 75 kooperatif yöneticisi ve bürokratlardan oluşan 128 kişi katıldı. Hayvancılık inceleme gezisinde; Isparta Tarım il Müdürü Cenk Şölen, Isparta DSYB Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ayhan Yaman, Isparta Köy Koop Başkanı Barış Aydın ve Isparta İl, İlçe tarımsal kooperatif başkanları da yer aldı.

Isparta Hayvancılık Sektörü Burdur İnceleme Gezisinin ilk durağı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda öğle yemeği ile başladı. Toplantıda bir konuşma yapan Burdur Tarım İl Müdürü Şakir Fırat Erkal:

"Burdur'un hayvancılık potansiyeli malum. Isparta'nın da meyvecilik, gülcülük gibi birçok konudakipotansiyellerini biliyoruz. Biz de Isprta'nın başarılı alanlarından faydalanmak isteriz. Hem çok yakın komşu olmak, hem de tarımın benzer kollarında başarılı olmaktan dolayı, işbirliği içinde olmak durumundayız. Köy Koop Genel Başkanımızın Burdur'a güzel bir hizmet olarak, süt işleme tesisi kazandıracak. Isparta sütünün de Burdur'da işlenmesini arzularız. Halen bin ton süt üretimimizin büyük kısmı il dışında işlenmektedir. Önümüzdeki dönemde, 2. OSB'nin de tamamlanmasıyla, yeni fabrikalar bekliyoruz. İki ilin sütünü de işleyecek tesislere kavuşmak arzumuzdur. Burdur'un bitkisel ürünlerinin de bu konuda gelişim kaydeden Isparta'da işlenmesi uygun olur. Dolaysıyla karşılıklı işbirliği yapmak durumundayız. Bu durum, bölge ve ülkemizin ekonomisine de katkı sağlayacaktır" dedi.

Isparta Tarım il Müdürü Cenk Şölen de bir konuşma yaptı. Şölen, "İki güzide ilin il müdürleri olarak, bu bölgeye ne kazandırabilirizin çabası içindeyiz. Burdur'un çok değerli bir üretim potansiyeli var. Deyim yerindeyse, Burdur'dan kopya çekmeye geldik. Isparta olarak, bizim de dünyaca ünlü gülümüz var. Türkiye'de en yüksek üretim değerine sahip elmamız var. Bu ürünlerin depolandığı çok güzel tesislerimiz var. Biz de bir çok 'en'leri Burdur gibi paylaşıyoruz. Bu iki güzide ilin birbirinden tecrübe alış-verişi yapması gerekir. 'Çiftçinin aklı gözündedir' felsefesinden hareket ederek, biz size, siz bize gezilerle faydalı olmalıyız" şeklinde konuştu.

Köy Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız da, kooperatifçilere hitabında

"İki ilin kooperatifçi ve üreticileri olarak, her zaman 'Ben' değil, 'Biz' dedik.İki il üreticileri birbirimizden istifade etmeliyiz. Burdur Köy Koop olarak, Kırsal Kalkınma'dan büyük bir hibe aldık. İnşallah süt fabrikamızı yapacağız. şunları söyledi:
Bu vesile ile Ispartalılara bir vefa borcumu da ifade etmek isterim. Köy Koop Genel Başkanlığı'na aday olduğumda, Ankara'da Ispartalı delege arkadaşlar, ben bir şey söylemeden yanımızda yer aldılar. Bu çok güzel bir olay. Burdur-Isparta olarak, soframızda ne pişerse paylaşmak zorundayız."

Konuşma ve yemeğin ardından, program gereği, 35 adet işletmesi, 600 büyükbaş hayvanı, 6 ton sütü bulunan ve KKYDP kapsamında 309 bin TL'lik proje, %50'si hibe ile sağım merkezleri yapılan, S.S. Kılavuzlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ziyaret edildi.

Ardından S.S. Hacılar Sulama Kooperatifi ve S.S. Yarıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de ziyaret edilerek, örnek çalışmalar, Ispartalı sektör çalışanlarına gösterildi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı 3.7.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.