Skip to main content

Hacılar'lı Yetiştiriciler Düvelerini Teslim Aldı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın 50 aileye 6 şar düve projesi kapsamında, ihaleyi alan Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB), 300 düvenin ilk 100 başlık bölümü teslimatını gerçekleştirdi.

Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan; "İlimizin tamamını kapsayan tüm ihaleleri bugüne kadar birliğimiz almıştır. Böylelikle hem ilimiz yetiştiricilerinin parası ilimizde de kalıyor. Hem de çok önem verdiğimiz hedeflerimizden birisi olan, 'İlimizde sağlıklı ve verimli cins düve gelişimi'ni sağlamış oluyoruz" dedi.

Burdur Merkez Hacılar Köyü Sulama Kooperatifi ve DSYB uzmanları ile oluşturulan heyet tarafından, büyük bir titizlik içinde seçim ve alım işleri gerçekleştirildi. Düvelerin, sağlıklı yapıları ve verimlilik özellikleri ile göz doldurduğunu belirten Hacılar Köyü sığır yetiştiricileri, DSYB'nin düve seçimi ve teslimatı konusunda uzman olduğunu ve düvelerini, köylü için özveri ile çalışan DSYB aracılığı ile almaktan memnun olduklarını ifade ettiler.

Burdur DSYB'nin hazırlamış olduğu damızlık sığır çiftliğinden veteriner kontrolünde kamyonlara yüklenen damızlık sığırlar, Hacılar'a sevki ve teslimatı yapılan düveler son bir kez daha DSYB veterinerleri ve sağlık teknisyenleri tarafından kontrol edildi. Kontrolden geçen düvelere gerekli aşıları ( Pasteviella spp, Clostriaium spp, Vitamin ADE3 ve Parazit ) yapılarak teslimat işlemi tamamlandı.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan; "Halen Burdur'un birinci derecede gelir kaynağı, tarım ve hayvancılıktır. Bu yüzden bu konuya özellikle önem veriyoruz. İlimizin tamamını kapsayan tüm ihaleleri bugüne kadar birliğimiz almıştır. Böylelikle hem ilimiz yetiştiricilerinin parası ilimizde de kalıyor. Hem de çok önem verdiğimiz hedeflerimizden birisi olan, 'İlimizde sağlıklı ve verimli cins düve gelişimi'ni sağlamış oluyoruz" dedi.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan; "Halen Burdur'un birinci derecede gelir kaynağı, tarım ve hayvancılıktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilimize bağlı ihaleleri, eksiksiz şekilde birliğimiz olarak aldık. Aldığımız ihalelerin teslimatlarını da hiçbir sıkıntı yaşamadan gerçekleştirdik. Teslimatları gerçekleştirdiğimiz gerek Kooperatifler ve gerekse yetiştiricilerimizden, düve seçimi ve teslimatlarımız hakkında memnuniyet ifadeleri ile karşılaştık. Birliğimiz olarak aldığımız her ihale sayesinde hem yetiştiricilerimizin parası, hem de sağlıklı düvelerimiz ilimizde kalmaktadır. Bu yüzden ihalelere önem vermekteyiz. Göreve devam ettiğimiz sürece de böyle olacaktır" dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.