Skip to main content

GENİŞLETİLMİŞ MERMERCİLİK TOPLANTISI YAPILDI

BUTSO, mermercilik sektörünün tüm tarafları ile düzenlediği toplantıda, Burdur mermerciliği bütün yönleriyle masaya yatırıldı. Toplantıda; Burdur Valisi Hasan Kürklü, P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkan vekili Hasan Duygulu, BUTSO Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Emn. Md. Eyüp Özüdoğru, J. Alpay Tayfun Dündar, Çevre Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan YIılmaztürk, Burdur Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz, Burdoğtaş Başkanı Nasuh Ekinci, Mermerci İşadamları Ercan Akın, Ali Gür, Naci İlci, Orhan Çiçek yer aldılar.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Toplantının açılışını yaparak, toplanma konusuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Keyik, “Ele aldığımız konuları, sistematik çerçevelerde ele almalıyız. Biz Oda olarak, hep buna dikkat ettik. Zira sistematik düşünme ve analiz yöntemi, konuyu tüm boyutları ve derinliği ile ele alma imkanı sağlamaktadır” şeklinde yaptığı açıklamada, Burdur mermerciliğinin sorunlarını 4 ana başlıkta topladı:

DÖRT BAŞLIKTA SORUNLAR:
1-Maden Ruhsat:
-Maden ruhsatları konusunda; Burdur Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Derneklerin bilgi ve takip imkanı olmalı.
-Özellikle Çinli ve diğer yabancıların ocak alım ve işletmeleri bilinmeli.
2-Üretim, Ticaret, Lojistik Sorunlar:
-Üretim teknikleri, ihracat, gümrük, liman, Pazar, lojistik, fuar sorun tespit ve takipleri.
3-Çevre ve Ekolojik Etkiler Sorunları:
-Çevreciliği gereksiz ve hasım görmeme anlayışı geliştirilmeli.
-Çevreci grup ve derneklerle görüşülerek, eksik ve hatalara birlikte çözüm arayışı sağlanmalı.
4-Burdur’a Ekonomik ve İstihdam Katkıları Veya Zararları:
-Bu ve tüm konular, Mermercilik Dernekleri ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ortak çalışmaları ile sorun-çözüm planlamaları ve uygulama takipleri yapılmalı.

İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.