Skip to main content

Fuarı başardık, rekorda hava muhalefeti

Hayvancılık ve Süt Fuarını başardık; Süt içmede Türkiye rekoru kırdık.

Burdur Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB) öncülüğünde en son 9'ncusu yapılan "İnek Güzellik Yarışmaları"nın ardından, Burdur "1. Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı", Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 50 ilden 125 firmanın katıldığı fuara, Türkiye hayvancılık ve tarım sektörünün ve sektörde çalışan halkın ilgisi büyük oldu. Aynı gün, Gazi Atatürk Stadyumu'nda aynı anda 15 bin kışı süt içerek, Türkiye rekoru kırıldı.

Burdur "1. Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı"nın açılışı, Burdur Salı Pazarı yeri Uzay Çatı altında 18 Mayıs 2012 tarihinde, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti. Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım, Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile birlikte yapılan açılışın ardından tüm stantlar gezildi. Üç gün açık olan Burdur Hayvancılık ve Süt Fuarı'na, sektör firmalarının yanında halkın ilgisi de büyük oldu. Fuarın açılış kurdelesini birlikte kesen protokol, Burdur'un hayvancılıkta yükselen, örnek ve marka il oluşunu ifade ettiler.

Burdur'un hayvancılıkta, AB Standartlarına yaklaşan modern süt üretiminde, ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Bakan Yıldırım: "12 Milyon ton süt üretimimizin, yüzde 3'ü Burdur'da üretiliyor. Tarımda Türkiye'nin 11. sıradan 7. sıraya yükselmesi tesadüf değildir. Bunun arkasında, tarıma ve tarım işletmelerine yapılan destekler, kooperatiflere yapılan hibeler ve kırsal kalkınma programları vardır. Tarım ve hayvancılık desteğini, 13 milyondan 2011'de 76 milyona çıkardığımız Burdur hayvancılığı, dalga dalga Anadolu'nun her tarafına yayılıyor" dedi.

Burdur'da çalışan nüfusun yüzde 60'nın tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Burdur Valisi Süleyman Tapsız, "Bu Fuar, bölge tarımsal üretimin modernizasyonuna büyük katkı sağlayacak, sektörler arasında bir köprü görevi yapacak ve bilgi alışverişi ile yeni ticari ilişkileri geliştirecektir" şeklinde konuştu.

SÜT İÇME REKORU
Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın başarıyla gerçekleştirildiği Burdur'da, ikinci defa yapılan rekor denemesinde, aynı anda 15 bin kişi süt içerek, Türkiye süt içme rekoru kırıldı. Daha önce, 25 Eylül 2005 tarihinde 20 bin 328 kişi noter huzurunda Gazi Atatürk Stadyumu'nda bir araya gelerek, aynı anda Teke Zortlatması oynamış ve rekor sayıya ulaşmıştı. Ancak, Guiness Türkiye temsilcisi Orhan Kural, ilgili evrakları zamanında Londra'daki merkeze göndermediği için rekor geçersiz olmuştu. Bu sefer hava muhalefeti nedeniyle yeterli sayıya ulaşılamadığından, rekor bir başka bahara kaldı.

Saat 17.00 sularında yapılan Rekor denemesinden önce Stadyumda sahne alan ünlü sanatçı Şevval Sam, rekor için süt içmeye gelen Burdurluları eğlendirdi. Sanatçıyı çok beğenen bir Burdurlu bayan, dağıtılan kağıt şapkasını bozarak üzerine yazdığı yazı ile Şevval Sam'a "Burdur'un gelini ol" mesajı gönderdi. Günün anlamına da uygun mesaj şöyleydi: "Burdur'un gelini ol. Eti bol, Sütü bol."

ÖNEMLİ OLAN DENEMEK
Aynı anda süt içme rekor denemesini Gazi Atatürk Stadında izleyen Bakan Yıldırım, sonucu şu şekilde yorumladı:
"Önemli olan sayı değil, böyle bir etkinliğe olan ilgidir. Sütün sağlık için önemini, Burdur için sütün önemini vurgulamaktır. Bugün bu etkinlik, rekordan daha önemli bir hale gelmiştir. Önemli olan bunu denemektir. Eminim Burdur bunu başaracaktır."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.