Finansbank'tan KOBİ'lere AYF Kredisi

Finansbank, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle KOBİ'lerin teminat gösterme problemine son verdiği belirtildi.

Yapılan anlaşma ile ilgili açıklama yapan Finansbank Burdur Şube Müdürü Hasan GÜNCAN:

"Avrupa Yatırım Fonu ile yapmış olduğumuz işbirliği anlaşması kapsamında Bankamızın KOBİ'lere kullandırdığı yatırım kredilerine AYF kefil oluyor. Bu anlaşma ile Finansbank, Türkiye'de AYF Garantisine hak kazanarak KOBİ'lere yatırımlarında "teminat desteği" sağlayan ilk ve tek Banka olmasıyla da rekabette önemli bir fark yaratmış oldu.

"AYF Teminat Destekli KOBİ Yatırım Kredisi" ile KOBİ'lerin yatırım ihtiyaçlarına yönelik 2 destek paketi ile çözüm sunuyoruz :

1. Makine-Teknoloji Paketi :

Kapsamı: Kapasite artırımı ya da hizmet kalitesi artışına yönelik makine ekipman alımı, tesis modernizasyon, inovasyon çalışmaları vb. her tür teknolojik yatırım

Kredi Tutarı: Maksimum 250.000 TL

Hedef Kitle: Yıllık cirosu 50 milyon Euro'yu; çalışan sayısı 250 kişiyi aşmayan KOBİ'ler

AYF Teminat Desteği: Kredi tutarının %50'si oranında AYF kefaleti İlave olarak şahsi kefalet alınacaktır.

Vade: 18 – 120 ay

Geri Ödeme: Aylık taksit ödemeli (6 aya kadar ödemesiz dönemli esnek ödeme seçeneklerinden faydalanılabilir)

Kredinin Kullandırıldığı Para Cinsi: TL

Faiz Oranları : Kredinin vadesine göre aylık % 0,87'den başlayan fiyatlarla kullandırım yapılmaktadır.

Komisyon Oranları:
AYF garantisi kapsamında kullandırılan kredilerden %1 komisyon alınacaktır.

2. Girişimci Paketi:

Kapsamı: İşyerini yeni kurmuş yeni girişimci KOBİ'lerin yatırıma veya sermaye ihtiyacına yönelik her tür finansman ihtiyacı

Kredi Tutarı: Maksimum 52.000 TL

Hedef Kitle : En az 6 ay, en çok 3 yıldır faaliyet gösteren, yıllık cirosu 2 milyon Euro'yu; çalışan sayısı 10'u aşmayan KOBİ'ler

AYF Teminat Desteği: Kredi tutarının %75'i oranında AYF kefaleti İlave olarak şahsi kefalet alınacaktır.

Vade: 6 - 60 ay

Geri ödeme: Aylık taksit ödemeli (6 aya kadar ödemesiz dönemli esnek ödeme seçeneklerinden faydalanılabilir)

Kredinin Kullandırıldığı Para Cinsi: TL

Faiz Oranları : Kredinin vadesine göre aylık % 1,04'ten başlayan fiyatlarla kullandırım yapılmaktadır." dedi.