Skip to main content

Feyzi Oktay, Sanayicileri İftarda Buluşturdu

Burdur Birinci Organize Sanayi (1.OSB) Başkanı Fayzi Oktay, sanayicileri iftarda buluşturdu. Grant Özeren Otel'de verilen yemeğe; Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Belediye Başkan Yrd. Serdar Başgül, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Defterdar Ramazan Taşaltın, SGK İl Müdürü Selim Yurtseven, İşkur Müdürü İsmail Deveci, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, AFAD Müdürü Mehmet Oral ve çok sayıda işadamı katıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Başkanı da olan Fayzi Oktay, İftarda yaptığı konuşmada, 1. OSB ve yatırım taleplerine ilişkin bilgi verdi. Davetlilerin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyen Oktay şunları söyledi: "Burdur 1. OSB şehir merkezine 4.5 Km uzaklıkta ve 901 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. Toplam 57 parselimiz var. 55 tanesi bilfiil işletmeye geçmiş, 2 tanesi inşaat safhasındadır. Bunların biri bu yıl, diğeri gelecek yılsonuna kadar işletmeye geçmeyecek olursa, parseller ellerinden alınacaktır. Diğer 55 parselden 5 tanesi, kriz nedeniyle işletmeye ara vermişlerdir. Kalan 50 parselde bulunan sanayicilerin ise, işletmeleri faal durumdadır. Toplam 25 milyon klowat elektrik ve 2 milyon metreküp de doğalgaz tüketilmektedir. Sanayi Bölgemizde mermer, tarım aletleri, gıda, süt ve süt ürünleri, silah, yapı paneli, viyolonsel, yapı kimyasalları, damla sulama gibi başlıca meslek dalları bulunmaktadır."

YATIRIM TALEPLERİ
Basında çıkan bazı haberlere ilişkin bilgi veren Başkan Feyzi Oktay, şöyle devam etti: "Organize'de doluluk oranı yüzde yüzdür. Boş arsamız yoktur. Son üç yıl içerisinde birçok yatırımcı talebine maalesef yer veremedik. Örneğin; Kastamonu entegre tesisleri 400 dönümlük bir yer talep etti. Bugünlerde kola fabrikası için 100 dönümlük yer isteniyor. Ülker, 60 dönümlük yer istedi. Ayrıca, 10 ile 50 dönüm arasında 12 kadar arsa talebi oldu. Tüm bu talepleri, maalesef yerimiz olmadığı için karşılayamadık. İnşallah, 2. OSB kısa sürede bitirilir de yatırımcıları geri çevirmeyiz."

BOŞ ARSALAR
Birinci OSB'deki boş veya atıl parsellere ilişkin de bilgi veren Oktay; "Son çıkan kanuna göre; şu anda verdiğimiz parsellerin bir yıl içinde plan-projesi, üç yıl içerisinde de işletmeye geçme şartı aranmaktadır. 1986 yılından itibaren alınıp, temeli atılan işyerlerimiz var. Bunlar hedefsiz olarak alınan yerlerdi. Bunların bazısı işletmelerini yürütememektedir. Örneğin Sütaş'ın yıllar önce aldığı ve işletme yaptığı yeri 2.5 yıldır boş duruyor; 10 yıl dahi boş dursa, herhangi bir yaptırım uygulayamıyoruz. Biz yasal olarak yapabileceklerimizi yapıyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunuyorum" dedi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
14.08.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.