Skip to main content

Ezme üreticilerine denetim geliyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ceviz Ezmesi'ne coğrafi işaret tescilini sağladıktan sonra, şimdi de tescil özelliklerine uygun üretim yapılmasını denetleyecek ve denetim konularını değerlendirecek olan Burdur Ceviz Ezmesi Denetim Komisyonu'nu Yusuf Keyik başkanlığında toplandı.

Komisyon üyelerini bilgilendiren Oda Başkanı Keyik, Burdur Ceviz Ezmesinin Burdur’un tanıtımında oynamakta olduğu rolün önemine değinerek şunları söyledi: “Burdur’un, tanıtıma ihtiyacının öteden beri dile getirildiğini biliyoruz. Uzun uğraşılardan sonra coğrafi işaret olarak tescilini sağladığımız, Burdur’umuzun geleneksel tatlısının, hem yöresel özelliklerinin bozulmadan korunmasını, hem Burdur ticaretinin gelişimine katkısının arttırılması ve hem de Burdur’un tanıtılmasını sağlamada oynayacağı rolü geliştirmek için bu komisyon önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmiştir. Bu bilinçle yürütmekte olduğumuz çalışmaların hedefine ulaşarak, Burdur’umuza katkılar sağlayacağını umuyoruz.”dedi. Keyik ayrıca; Burdur Belediyesi’nin yapmakta olduğu yeni otogar ile de bağlantılı olarak ve Burdur isminin Burdur’a has ürünleriyle özdeşleşerek markalaşmasını temin edebilecek bir yöresel ürünler ticaret merkezine ihtiyaç olduğunu belirterek, Oda olarak üzerlerine düşecek görevi yerine getireceklerini ifade etti.

 

Burdur Ceviz Ezmesi Denetim Komisyonu’nun şu isimlerden oluştuğu belirtildi: Yusuf Keyik Burdur TSO Yön.Kur.Bşk. Feyzi Oktay Burdur TSO Meclis Bşk. Şeref Ersoyol Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yön.Kur.Üyesi, Nilgün İnarlıoğlu Burdur Belediye Başkanlığı, İbrahim Solak Burdur TSO Yön.Kur.Üyesi, Ömer Faruk Gündüzalp Burdur TSO Yön.Kur.Üyesi, Hasan Gürbüz Sağlık İl Müdürlüğü, Hatice Yıldırım Tarım İl Müdürlüğü, Hasan Çağlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ayhan Macit İmalatçı.

 

NOT: Burdur TSO Basın Danışmanı 16 Aralık 2009

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.