DSYB, Damızlık Çiftliğini Genişletiyor

DSYB Başkanı Özcan, "Burdur'un damızlık sığırcılıkta önder olması gerekiyor. Bu amaca yönelik olarak, Damızlık Çiftliğimizi modern teknik donanım ve kapasite genişletme çalışmalarına başladık."

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Özcan, damızlık sığır taleplerinin yurt çapında arttığını belirterek, bu konuda yapmakta oldukları çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Özcan şunları söyledi:
"Burdur, halen yüzde 65'i tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta ve geçimini bu sektörden sağlamaktadır. Özellikle hayvancılık daha hızlı bir gelişim göstermektedir. Burdur'da hayvancılık, Burdur'un en önde gelen lokomotif sektörlerinden biridir. Dolayısıyla, damızlık sığır talepleri de bu doğrultuda ve yurt çapında artmaktadır. Bu hafta da birçok ilden gelen damızlık düve taleplerini karşılamak üzere, sığırlar kamyonlara yükledik. Yurt düzeyinde ve yakın bir gelecekte tüm talepleri karşılayabilmek en acil hedefimizdir.

Burdur sağlıklı, et-süt verimi yüksek damızlık sığırcılığında önder olması gerekiyor. Bu amaca yönelik olarak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi ile işbirliğimizi arttırmamız gerekiyor. Biz DSYB olarak, bu nedenlerden dolayı, şu an ilk etap çalışması olarak, Damızlık Çiftliği'mizi daha modern teknik donanıma kavuşturma ve kapasite genişletme çalışmalarına başladık. Küpeleme konusunda aldığımız mesafeler, zaten bilinmektedir."

NOT:
DSYB Basın Danışmanlığı