Skip to main content

Çinli, Güney Koreli ve Suriyeli yetkililerle Türk mermeri üzerine söyleşi

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, İzmir 17. Marble Gala gecesinde, yurtdışı mermer alıcısı temsilcileriyle samimi bir söyleşi yaptı.

Bölge valileri ile birlikte Burdur Valisi Süleyman Tapsız'ın da bulunduğu Gecede yer alan çok sayıdaki Burdurlu mermerci de Burdur mermerciliği adına etkilendiklerini belirttiler. Uzakdoğu ağırlıklı dünya mermer sektör temsilcilerinden oluşan kalabalık davetli topluluğu önünde cereyan eden söyleşi aşağıda. İlk konuşan Çinli bayan şunları söyledi:
"Türkiye'de ilk defa bu mermer ithalatını başlatan firma olduğumuzu zannediyorum. Biz birçok Türkiye mermerini Çin'e ithal ettik, tanıttık. Bursa Bir Beji, limestonlar, kireç taşları, China Pink taşı.. Şu anda Çin'de büyük miktarda Türkiye mermeri ithal ediyoruz ve ağırlığımızda onlar. Birçok projelerde Türkiye Mermeri kullanılıyor. İnanıyorum ki Çin'in ithal ettiği mermerlerde Türkiye'den ithal edilen mermerlerin miktarının Türkiye ithalatının % 60-70'leri oranında. Bizim firmamız gibi, biz bütün dünyadan mermer ithal ediyoruz. Ama minimum %55'i Türk Mermeridir bu ithalatın.

Biz Çin'de Türk mermerinin kullanıldığı birçok projeyi aldık ve gerçekleştirdik. Gelecekte Türk mermer firmalarıyla çok daha yakın bir ilişkiler içinde olacağımızdan ve Türk mermerini ithal etmemiz yönüyle de çalışmalarımız olacaktır. Ümit ediyoruz ki Türk mermer firmaları iyi kalite, iyi fiyat; öyle ki, her zaman fiyatı yükseltmeden böyle devam ederiz. Birlikte iyi ilişkiler içinde olalım. Teşekkür ediyorum.

Arslan Osman Erdinç: Evet Çinli dostlarımız bunları söylüyor. Ve son yaptığımız Çin fuarında ben büyük bir mutluluk içinde oldum. İlk defa Çin Marble Fuarı dünyanın birinci fuarı durumuna geçti. Hem ziyaretçi sayısı, hem de yabancı ziyaretçi sayısı bakımdan muazzam. Çin büyük bir dağ, bu dağı rakip toslamayalım, dağa birlikte tırmanalım, zirveye birlikte ulaşalım diyorum. Bu arada yaptığımız davet neticesi gelen Güney Kore Grubu var. Güney Kore'den de 10 kişilik bir firma geldi. Dün bunlarla iş temasları oldu ve bir takım bağlantılar da kuruldu. Çok olumlu ve hayırlı geçti. Bu dostlarımızla da bundan sonra teması arttıracağız. Kendileri de bunu arzu ediyorlar. Biz hatta bir heyet de oluşturmayı düşünüyoruz. Böyle güzel ilişkiler de olacak. Bu arada Güney Kore İthalatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Bay Ryong Yang'ı kürsüye davet ediyorum.

Ryong Yang: Bu güzel karşılamadan son derece memnun kaldım. Kore'den benimle birlikte gelen bütün arkadaşlarım, hepsi söylüyor ki Türk mermercileriyle tanışıp, birlikte görüşmelerden sonra, Türk Mermerlerinin kalitesi konusunda kendileri de tatmin ve mutlu olmuşlar. Biz hiçbir zaman bu yapılan savaşta 50 sene önce Türklerin oraya gelip bize gösterdikleri fedakarlık, bizim kurtuluşumuzda ve savaşın neticelenmesinde yaptıklarını unutmuyoruz. O günden bu yana biz artık kardeşiz. Biz bundan sonra Türkiye ve Kore arasında çok daha iyi ilişkiler içinde olacağız. Teşekkürler.

Arslan Osman Erdinç: Bay Yang'a da teşekkür ediyoruz bu güzel açıklamalarından dolayı. Kendileriyle hakikaten şu iki gündür edindiğimiz intibalar, çok güzel bir ticari birlik beraberlik içinde olacağız. Bu her iki ülke içinde hayırlı olacak ve dostluğumuz giderek artacak. Bir misafirimiz daha var, bu da bize çok yakın komşumuz, çok yakın bir dostum Suriye Maden İhracatçı Birliği Başkanı Bay Michele Zecket'i kürsüye davet ediyorum.

Michele Zecket: Ben burada sizinle olmaktan son derece mutluyum. İlk defa Türkiye'ye geliyorum. Türkiye mükemmel insanların olduğu mükemmel bir ülke. Türkiye, istatistik verilere göre Suriye'nin en yüksek miktarda ithalat yaptığı ülke. Bizim ithal ettiğimiz mermerin %90'ı Türkiye'den geliyor. Biz her iki ülke arasındaki ilişkileri ve ticareti arttırmak için Türkiye'deki partnerlerimizi, sanayici ve ihracatçılarımızı Suriye'ye davet ediyoruz. Çok yakında Suriye'den bir heyetle ilişkilerimizi ve ticaretimizi arttırmak üzere ziyarete geleceğiz. Teşekkürler.

BUTSO Basın Danışmanlığı
1 Nisan 2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.