Skip to main content

CHP İl Yönetimi ve Vekillerin BUTSO Ziyaretinde; Burdur ve Ülke Sorunları Konuşuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Denetçisi olarak Burdur’a gelen Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Namık Havutçu beraberliğinde, Burdur İl Yönetim Kurulu Başkanı Barış Ayten ve üyeler ile Burdur Milletvekili Dr.Mehmet Göker, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’i makamında ziyaret etti.
CHP İl Başkanı Barış Ayten, geçtiğimiz gün yapılan ziyaretin, Bir program dahilinde STK’lara yapacakları ziyaretler kapsamında, ilk durak olarak Oda’dan başladıklarını söyledi. Ziyarette, BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çeliker, Üyeler; Ömer Faruk Gündüzalp, H.Ali Daldal, Hüseyin Yardım ve Aykut Acun da bulundular.



ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLAR
Burdur ve Ülke sorunlarının ele alındığı CHP’lilerin ziyaretinde, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur ekonomisinin yapısı ve bölgesel özelliklerini açıkladı. Burdur’un ekonomik ağırlıklı sorunları olduğunu, bu sorunların Ülkenin içinde bulunduğu jeostratejik sorunlardan da ayrı düşünülemeyeceğini anlatan Keyik; ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:
“Burdur ekonomisinin ağırlıklı sektörü, Tarım ve Hayvancılıktır. Son 10-15 yıldır Mermer sektörü gelişmektedir. Eğitim Kenti özelliğimiz de MAKÜ ile hizmet sektörü olarak gelişmektedir. Tarım ve hayvancılığımızı yakından ilgilendiren et ve süt pazarlaması ile üretim ve fiyat dalgalanmaları yaşanmaktadır. Bu konuda, istikrarlı ve üreticinin güvenle işini sürdürebileceği bir yapı oluşturulamadı. Bu belirsizliğin yanında esas odak noktası, sanayicinin ürettiği mamulü satacağı pazar sıkıntısıdır. Biz süt mamullerini Avrupa’ya, Amerika’ya, satış yapamıyoruz. İkinci, üçüncü dünya ülkelerine satış yapıyoruz. Buralardaki pazarlarımız da maalesef belirsiz bir kavga-terör ortamına döndü. Bir de bu durumdan yararlanmak isteyen fırsatçılık problemimiz bulunmakta ve 1 lira 10 kuruşluk süt, 70 kuruşa almak istenmektedir. Bunun yanında, et konusunda ithalat düşünülmektedir. Tarım ve Hayvancılık Ülkesiyiz; bir yanda et yok ve diğer yanda süte pazar yok… Bakanlığa yıllardır, sıkıntılarımızı ve düşüncelerimizi iletiyoruz; ancak, sağlıklı ve istikrarlı bir planlama yapılamıyor!.. Bu duruma bir anlam vermekte zorlanıyoruz… Oysa bunların yaşanmıyor olması lazım.
Yine blok satışına dayanan mermerciliğimiz de tek Çin pazarına dayanmaktadır. İşte bir uçak düşürülmesi ile altüst olan Rus pazarı örneği var. Çin mermer pazarı da bu açıdan garanti değil… Özetle; her iki sorunumuzda da üretim, kalite ve pazar sıkıntısı bulunmakta ve zor bir süreçten geçmekteyiz.”

İÇ-DIŞ GÜVENLİK
Ülkede bozulan iç ve dış güvenliğe dikkat çeken CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu da yaptığı değerlendirmede; “Burdur’un yaşadığı sıkıntı, sadece Burdur kaynaklı değil. Balıkesir’de de üretici 4 aydır süt parası alamıyor. Bu sıkıntı, Türkiye’nin kendi dinamiklerinden kaynaklı değil; işte Suriye ile işler, yanlış politikalarla bizi büyük sıkıntılara soktu. Topraklarımızda 3 milyona yakın mülteci dolaşmaktadır. Şu anda, Suriye bölgesinde, kimin komşumuz olduğunu bilmiyoruz ve Türkiye’nin ciddi bir ‘İç ve dış güvenlik’ sıkıntısı bulunmaktadır. Bugün Ankara Kızılay’da ve çok şehrimizde güvenle gezemiyoruz. Bütün bunlar, ekonomik dengeleri de etkilemektedir” dedi.

KADİR İNANIR BİLİYOR, BİZ BİLMİYORUZ…
Milletvekili Havutçu ayrıca; “Bütün bu sıkıntıların, ‘Barış Süreci’ ve ‘Terörle Mücadele’de yanlış politikalar yürütülmesinden kaynaklandığını. Yanlışlığın en belirgin özelliğinin ise; Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin bilgilendrilmemesi ve devre dışı bırakılmasından kaynaklanmaktadır. Ne olup bittiği bilinmemektedir. ‘Dolmabahçe mutabakatı’ vs. Kadir İnanır’ın, şarkıcının, türkücünün haberi var, biz milletvekillerin, Ak Partililer dahil haberimiz yok… Bu işin içerisinde CHP ve MHP de olsaydı, bu duruma gelinmezdi. Zira, bu milli bir meseledir.
İç ve dış barış sağlanmadan, siyaset ‘Barış diline’ dönmeden, hiçbir şey rayına oturmaz. Gemi batarsa, hepimiz batarız; dolayısıyla, bir an önce ‘Barış Çizgisi’ne dönmeliyiz. Zira; terör ve PKK bu kan ve barışsızlıktan beslenmektedir ve tam da istediği budur” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

TİCARET VE SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ
BUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Gündüzalp ise; “Ben bir Türk vatandaşı olarak, Türk açılımı istiyorum. Burdur’dan Yüksekova’ya kadar arabamla gidebilmek istiyorum. Ama böyle bir özgürlüğüm yok… ‘Misakı Milli sınırları içerisinde Ülkemde özgürce dolaşmak ve her yerde ticaret yapabilmek istiyorum. Seyahat ve ticaret özgürlüğümü istiyorum…” şeklinde çok anlamlı bir istek ve durum tespiti yaptı.

ÇANAKKALE’DE KARŞIMIZA GELENLER
Başkan Keyik de son değerlendirme olarak; “Olay Kürt ve PKK meselesi değil; olay, dış güçlerin, Çanakkale’de karşımıza gelenlerin, Türkiye üzerindeki uzun yıllardır yaptıkları projeleri gerçekleştirmeye çalışmalarıdır. Yaklaşık yüz yıl önce de toplanıp geldiler, o gün birlik beraberlikle onlara geçit vermedik. Ama bu gün; her gün verdiğimiz şehitler karşısında, hiç kimsenin ‘Tık’ dediği yok… Dolayısıyla, duyarsızlıktan kurtulmalı ve birlik beraberlik içinde olmalıyız” dedi.
Ardından ziyaret anısına, toplu fotoğraf çekildi.

İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.