Skip to main content

CGM Sahibi Yang, Keyik'i Ziyaret Etti

Çinli CGM firması sahibi Bervin Yang, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik'i makamında ziyaret etti. Burdur Beji Mermer ve Burdur mermerciliğinin konuşulduğu ziyarette, Çin'in Nan-An City Şehri ile Burdur'un kardeş şehir olması fikri de ele alındı.

Çinli CGM firması sahibi Bervin Yang, TEB Bankası Müdürü Tahir Denizli ve CGM İdari Müdürü Gölhan Durusan ile birlikte, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'i makamında ziyaret etti. Burdur Beji Mermer ve Burdur mermerciliğinin konuşulduğu ziyarette, Çin'in Nan-An City Şehri ile Burdur'un kardeş şehir olması fikri de ele alındı.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Çinli iş adamı Bervin Yang'a Burdur mermerciliğine ilişkin şu bilgileri verdi:
"Ekonomisi tarım ve hayvancılık ana sektörüne bağlı Burdur'da, Mermercilik Sektörü son yıllarda hızlı bir gelişim kaydetmektedir. Burdur 1990'lı yıllarda, bulunan ve 2000'li yıllarda işlenmesi, yıllar itibari ile hızla gelişen Doğaltaşımız, bugün itibariyle dünya pazarlarında 'Burdur Beji' olarak markalaşmış ve aranan marka haline gelmiştir.

Halen Burdur ve çevresinde 100 adet ocak fiilen çalışmakta, yılda 1.5 milyon m3 doğaltaş çıkarılmakta ve bu ocaklarda 2 bin 500 kişi istihdam edilmektedir. Burdur ve ilçelerinde toplam 100 adet mermer fabrikası faaliyettedir. Ocak işletmeleri ile birlikte 5 bin kişi istihdam edilmektedir. Fabrikalarda işlenmiş Burdur Beji mermerimiz, 27 ülkeye ihraç edilmekte, yıllık 150 milyon dolar gibi önemli bir döviz girdisi sağlanmakta ve artarak da devam etmektedir."

Burdur'un, 'Mermerciliğin başşehri' olma yolunda oluşunun, bugünden görülebildiğini vurgulayanCGM Müdürü Durusan, Burdur ile Nan-An City'nin kardeş şehir yapılması fikrine ilişkin şunları söyledi: "Yakın dönemde, Nan-An'den bir heyeti Burdur'a davet edeceğiz. Burdur'dan da oraya bir heyet gidecek. 6 Milyon nüfuslu Nan-An City ile Burdur Belediyesi'nin kardeş şehir olması sağlanacak. Nan-An Çin'de mermerin başkenti; Burdur da Türkiye'nin halen mermerin cazibe merkezi ve fakat önümüzdeki 5 yıl içinde de Türkiye mermerciliğinin başkenti olacağı görülmektedir. Zira Burdur'da 100 seneden fazla yetecek mermer rezervi bulunmaktadır."

Ziyarette yer alan TEB Bankası Müdürü Tahir Denizli ise; çalışmaların, TEB ile CGM Firmasının işbirliği stratejisi içerisinde yürütüldüğünü açıkladı.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
19.06.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.