Skip to main content

BUTSO’yu Ziyaret Eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ülke İçin Endişelerini Açıkladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçtiğimiz gün Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)’nı ziyaret etti. Genel Başkan Uysal Oda’ya yaptığı nezaket ziyaretinde, Burdur’un ekonomik sorunlarını dinledi. Burdur ve Ülke sorunlarının çözümüne ilişkin, BUTSO Yönetim ve Meclis Üyeleri ile bir süre sohbet etti. Uysal, “Sınırsız yetki, sıfır denetim yönetimine gidiş” tehdidinii açıkladı.Toplantıya, BUTSO yönetim ve meclis üyelerinin yanı sıra, eski Burdur Milletvekillerinden Ahmet Sayın da katıldı.


Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Feyzi Oktay’ın yönetiminde yapılan toplantının açış konuşmasını yapan BUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çeliker, İl dışında olan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in selamlarını ileterek, Burdur ekonomisini ve lokomotif sektörlerini açıkladı. Çeliker; “Burdur’un lokomotif sektörleri:
-Birincisi; Tarım, Hayvancılık ve buna bağlı Tarım Makineleri ve Gıda Sektörü.
-İkincisi; Doğaltaş Mermercilik ve Madencilik Sektörü.
-Üçüncüsü; Eğitim (Dershane, pansiyonculuk, ticaret) Sektörü.
-Dördüncüsü; büyük potansiyellere rağmen henüz alt yapısı olmadığı için sektör haline getiremediğimiz Turizm Sektörüdür” dedi.



BİRBİRİNİ DÜŞMAN GİBİ GÖRMEK
BUTSO Meclis Salonu’nda konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan tarafından Ülkenin, Türkiye’nin meselelerini tartışamaz hale
getirildiğini ve milletin düşman kamplara bölünmekte olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’nin eksikliklerinin olduğunu, yaşanan bir takım merhaleler zaten ispat ediyor. Ama bugün özellikle, iktidarın kendi düşüncesine en küçük bir itirazı bir düşman gibi görerek, husumeti buralara yönlendirerek, demokratik etkinlik alanlarını sınırlandırması, en azından, kendi bağımsızlığı ile beraber Türkiye’nin genel meselelerinde tartışamaz hale nasıl getirildiğini de biliyoruz.
Türkiye’nin bulunduğu kritik eşikte, kendisini yeniden zamanın ruhunu kavrayarak, bizim dışımızdaki ve içimizdeki değişen dinamikleri hazmederek, kendi geleceğimizi kuşatmak adına ihracatçısını, sanayicisini, kendi sermayesini, hukukunu koruyacak, yurt dışında da onun garantisi olacak bir kuvvetin devlet olması için mücadele ediyoruz.”

ALT ÜST OLUŞ SÜRECİ
Uysal Şöyle devam etti: “Siyasetimizi de toplumsal birliğimizi, beraberliğimizi, gecekondulaşma riskiyle karşı karşıya bırakan bir kontrolsüz değişim, bir alt-üst oluş süreci yaşanmaktadır. Bunları değerlendirdiğimizde, Türkiye’nin sürdürülemeyecek, yağma düzeni diyebileceğimiz, ne ticaret erbabına, ne esnafa, ne gencine, ne kadınına, Bayrağımızın gölgesinde yaşama iradesi koymuş tüm kesimleri eşit düzeyde düşünecek, ne hukuk düzeni olduğunu biliyoruz, ne ticaret düzeni olduğunu biliyoruz…

Ama iktidarın gölgesinde olanların, kamu kaynaklarıyla beraber nasıl beslendiğini, işte havuz medyalarını, Deniz Feneri davalarıyla, medyalarıyla gördük. Bu gerçekleri paylaşmak mecburiyetimiz var. Bunu sadece biz söylemiyoruz.
Bugün Türkiye’nin geldiği noktada, bu eşitsiz, bütün insanlarına fırsat eşitliği sağlamayan düzen içerisinde, Türkiye’ye bir deli gömleği biçerek Türkiye’yi değiştirme gayretinin de karşısında olmak mecburiyetimiz vardır.”

SINIRSIZ YETKİ SIFIR DENETİM
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, gelişen tehlike ve endişeleri şöyle anlattı: “Sınırsız yetki, sıfır denetim mantığı içerisinde bugün Türkiye’ye, başkanlık modellerini aşan bir şekilde bir model teşkil edilmektedir. Neredeyse İran’da uygulanan bir sistemle bir Cumhurbaşkanı oluşumu altında, bakanları, başbakanları, ama onun üzerinde de bir velayet-i fahri makamı gibi bir takdir makamı gibi, topyekun Türkiye’nin üzerinde, yargısı üzerinde, yasama organı üzerinde, yürütme organı üzerinde bir Cumhurbaşkanlığı ihdas edilerek, Başkanlık sistemi diyebileceğimiz bir model içerisinde vesayet makamına dönüştürecek, Türkiye bir tehditle karşı karşıyadır.”



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.