Skip to main content

BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik; İhracatta Lojistik ve Liman Önemli

Antalya Limanı işletme Müdürü Özgür Sert, BUTSO Başkanı Keyik'i ziyaret etti. Ziyarette, Burdur ihracat ve ithalatçısının limana olan ihtiyacı ve sorunları konuşuldu.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, kendisini makamında ziyaret eden Antalya Limanı işletme Müdürü Özgür Sert ve diğer yetkililerle, Burdur ihracat ve ithalatçısının Antalya Limanına olan ihtiyacı ve karşılaşılan sorunlar üzerinde görüş alışverişi yapıldı. Başkan Keyik, Liman yetkililerine; kendisinin de nakliyecilik alanında çalışması nedeniyle, lojistiğin önemini vurguladı. Keyik şunları söyledi: "İhracat ve ithalatta lojistik ve lojistikte çok önemli yer tutan liman büyük önem taşır. Burdur'un başta mermer ve çimento olmak üzere, hızla gelişen ihracatında gemi taşımacılığı ve "Liman" faktörü, ihracatın emniyetli, sağlıklı ve daha uygun maliyetli olması nedeniyle tercih sebebidir. Özellikle Antalya Liman'ı, 120 kilometre gibi kısa bir mesafede olması da Burdur ihracat ve ithalatı için önemli avantaj sağlayacaktır. Limandan daha kapsamlı olarak Burdur'un faydalanmasına yönelik ziyaretlerinden ve açıklamalarından dolayı, Kaptan Özgür Sert'e teşekkür ediyorum."

Antalya Limanı'ndan Burdur ihracat ve ithalatçılarının daha fazla faydalanmalarını sağlamak için Burdur'a geldiklerini belirten "Port Akdeniz Büyük Liman Müdürü Kaptan Özgür Sert, şu açıklamayı yaptı: "1973 yılında açılışı yapılan Liaman geliştirilmiş kruvaziyer limanı, konteyner limanı, dökme yük ve marina içeren çok amaçlı Port Akdeniz Limanı halene getirilmiştir. Yaklaşık yüzde 50 kapasite ile çalışan Antalya Limanı 136 bin metrekare üzerinde kurulmuştur. Limanın yıllık gemi kapasitesi 3 bin, yük elleçleme kapasitesi ise 3 milyon tondur." Sert ayrıca; Port Akdeniz'in, kalite yönetim sistemleri çerçevesinde iş güvenliği ve çevre bilincini ön planda tutarak, çağdaş bir hizmet sunduğunu ifade etti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.