Skip to main content

BUTSO, VERGİ REKORTMENLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), 2013 Mali Dönemi vergi rekortmenleri Ödül Töreni düzenledi. Törene, BUTSO’nun davetlisi olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Jan.Alb. Sayit Koca, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, BUTSO Meclis Bşk. Feyzi Oktay ve Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik, Antalya TSO Meclis Bşk. İzzet Bayar ve Yön. Kur. Üyesi Osman Avşaroğlu, Antalya TB ve BAGEV Bşk. Ali Çandır katıldılar.
BUTSO’ya Üyelerinden olup, 2013 Mali dönemi Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi, İstihdam ve İhracat Rekotmenleri olan Ercan Akın (Aytaş Akın Mermer AŞ), Nuri Bayır (Yeşilova), Mustafa Şenel (Akın Mermer AŞ), Ebru Akın Yavuzkan (Akın Mermer Tekstil Ltd.) ödüllerini Bakan Mehmet Şimşek’in elinden aldılar.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan Avşar Han Salonu’da düzenlenen, yaklaşık 400 davetlinin katıldığı yemekli Vergi Ödül Töreninde BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik bir konuşma yaptı. Ekonominin gelişimi, Büyük ve Güçlü Türkiye’nin en temel esasının “Beşeri faktör” olduğuna vurgu yapan Keyik’in konuşması şöyle:
“Öteden beri, vergi ödemenin mükelleflere çok sevimli görünmediği bilinmektedir. Bu sevimsizlik, vergilerin Ülke kalkınması olarak geri dönüşünün açık şekilde gözler önünde görülüyor olması ve güven artışı ile ortadan kalkmaktadır. Ayrıca, vergi oranlarının daha da düşürülmesi ve kayıtsızların yükünün vergi verenlere yüklenmesinin de düzeltilmesi ile vergi vermek, daha sevimli hale gelecektir.
Sayın Bakanım;
1923’te kurulan Burdur Ticaret ve Sanayi Odamız, halen 2401 üyeye sahiptir. Bu değerli üyelerimiz, 13 ayrı meslek grubunda yer almaktadır. Bilindiği gibi Oda’mız, asli olarak tüccar, sanayici ve üreticimizin resmi sicil işlemlerini yürütmektedir.
Ancak, Ülkemizin de gelişimine paralel şekilde, Dünyanın çok sayıda ülkesiyle ihracat-ithalat ilişkileri geliştiren değerli üyelerimizin bürokratik ve vizyonel rehberlik ihtiyaçları artmaktadır. Sınırları genişleyen ekonomik faaliyetlerin gereklerini karşılayabilmek için de, Oda’mızın hizmet niteliğini, Uluslar arası kaliteye çıkaran, Akredite Oda Belgemizi 2012’de aldık. Geçtiğimiz hafta da yapılan denetimlerle, Akredite rüştümüzü ispat ettik. Özverili çalışmalarından ötürü, tüm personelimize de bu vesile ile teşekkür ediyorum.
Kıymetli Üyelerimiz;
Bir yandan bu sicil görevlerini en hızlı şekilde yaparken, diğer yandan Oda olarak, Sivil Toplum görevlerimizin olduğu bilinci içindeyiz. Bu anlamda İlimiz, Ülkemiz ve Dünya ekonomi politiğini, gelişim seyrini, dikkatle izliyoruz. Geziler, toplantılar, seminer ve konferanslarla, topluma rehberlik ve ufuk açıcı rol oynuyoruz. Serbest ekonomi ve katılımcı demokrasi hayatımızın gelişmesi adına, Oda olarak üstlendiğimiz bu sosyal sorumluluk ve inovatik rolümüzü önemsiyoruz. Buna bağlı olarak da, geleceğimizi şansa bırakmanın ve esintilerde sürüklenmenin endişelerini duyuyoruz.
Bu endişeleri ortadan kaldırmanın yolu ise; doğru öngörülere ve doru verilere dayanan gelecek planlarından geçtiğini hep söylüyoruz. Bu mantık ve gayretlerle; sıkıntıların büyümesini beklemeden, sorunların altında ezilmeden, çözümleri önceden gerçekleştirmenin ve sorunların önünden gitmenin mümkün olabileceğini düşünüyoruz.
Sayın Bakanım, Sayın Valim, Değerli Misafirler;
Dolayısıyla; bir yandan ekonomik gelişim hedefleri planlarken, diğer yandan fikir, düşünce, kültür, inanç ve güven insanlarından oluşan, yüksek nitelikli toplumsal hedefler de gözetmek zorundayız. Zira, mutlak barışmak zorunda olduğumuz şerefli geçmişimizdeki insan ve yönetim profillerimizi hatırlayacak olursak; ecdadımız, Orta Asya bozkırlarından gelerek, Dünyanın en stratejik ülkesi olan Anadolu’ya sahip olmuşlar. Ve en kadim stratejilerin odak noktası bir coğrafyada, bağımsız şekilde varlığını sürdürebilmek için, çok özel ve üstün nitelikli insanlar yetiştirmeye büyük önem vermişlerdir.
Zira, inşa edilmek istenen bir Medeniyet; köksüz, dünsüz, geleneksiz bir bugünle olamayacağı gibi, yerli değerler sisteminin dışında bir inşa ile de yeniden var edemez ve geleceğe taşıyamayız. Oysa biz, bütün farklı kültür desenlerini ve huzur misyonlarını içinde barındıran Büyük Türk Milleti olarak, coğrafyamızın ve tüm insanlığın bizden beklediği ‘Dünya Barışı’ için, tarihimizin yüklediği bir misyonumuz olduğunu yeniden hatırlamak ve gereği şekilde hazırlanmak, güçlenmek zorundayız.
Bu misyon aynı zamanda, bu yüzyılın başından beri doğum sancıları çekmekte olan ‘Yeni Dünya’nın, parlayan ve sözü dinlenen yıldızı olmamızı emretmektedir. Bu nedenle ki; çok sinsi planların en önemli ayaklarından birisi olarak, bizi daima sosyal çalkantılar içinde birbirimizle dövüştürmek ve ekonomimizi de icat eden, üreten, dünya ile rekabet eden değil; onların ortak, bizim Pazar olduğumuz bir yapıda tutmak isteyenlere karşı uyanık olmak zorundayız. Bu oyunları mutlaka bozmalıyız.
Eğer ki, İlköğretimden Üniversiteye, sokaklarda ve bizimle hesabı olanların hazırladığı kara deliklerde heba olan insanımızı kurtaracak ve bizi bize döndürecek bir Eğitim Sistemi kuramaz isek; Ülke kalkınmasında yaptığımız, geçmişe göre akıl almaz güzel işler, elimizin altından kayıp gidecektir.
Sayın Bakanım, Değerli Misafirler;
Milletimizin ve devletimizin, istikametini şaşırmadan yürüyebilmesi için; ‘Derin dünya’nın başımıza ördüğü ‘Terör belası’ndan, mutlaka Barış tesis ederek ve bu barışı daim kılmak için de birlik ve dirliğimizi geliştirmek zorundayız. Esas olan Millet ve Devlettir.
Dolayısıyla, birbirimize saygı ve tahammülümüzü, artırmak/güçlendirmek zorundayız. Özellikle coğrafyamızda kurulan konjonktürel tuzaklar, toplumsal barışımızın ve kardeşliğimizin önemini bir kat daha artırmaktadır. Tabii ki bütün bunlar; Ülkemizde ve İlimizde yatırımların sürmesini, üretimin ve ihracatın artmasını, ekonomimizin ‘İsraf’ nitelikli yanlışlarını düzeltilmesini ve ‘Cari açığın’ azaltılmasını emretmektedir. Biz, bunu başarır ve hedeflere ulaşabiliriz.
Sayın Bakanım, Kıymetli Misafirler;
Burdurlu işadamları olarak, bize düşen görevin öncelikle Burdur ekonomisi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ki; Burdur’un ana sektörleri olan Tarım ve hayvancılık, Doğaltaş-mermercilik, Eğitim, Ticaret ve Turizm konularında, önümüzdeki dönemlerde yapmamız gereken vizyonel hedeflerimiz olmalıdır. Bu hedeflerin odak noktasında ise; insan, yatırım, ar-ge, marka, icat gibi hayati konular yer almak zorundadır. Diğer bazı hedefler olarak;
-Tüm sektörler ve hayvancılık sektöründe, birleşik veya büyük firmaların ve kümelenmelerin oluşumuna yön verecek çalışmalar yapmalıyız.
-Hayvancılığın en önemli problemlerinden olan sağlıklı ve yeterli yem ihtiyacını, hastalıkların tedavisinde ve aşılar konusunda, sektörü çaresiz kılan bilinmezleri, Üniversitemizle çözmek zorundayız.
-Mermercilik Sektöründe; bir yandan, blok satış oranına göre işlenmiş mermer oranını yükseltmeli. Diğer yandan, mermercilikteki Burdurlu firma oranını ve Burdur’a katkısını artırmalıyız. Yaklaşık 350 Milyon Doları geçen ihracatı ile Burdur’un lokomotif sektörü haline gelen Burdur Beji Mermerciliğindeki ‘Artık’ları değerlendiren ve çevre problemlerine de çözüm getiren çalışmalarımıza hız vermeliyiz.
Sayın Bakınım, Sayın Valim;
Bildiğiniz gibi, uzun yıllardır beklediğimiz 2. OSB, iki-üç ay içerisinde gerçekleşecektir. Öncelikle bu konuda emeği geçen herkese ve maddi destek sağlayan Hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde; İhtisas OSB’ler kurmak, ticaret ve yatırım alanları üretmek, şehircilik-imar sorunlarını çözmek, Şehrin Üniversite ile buluşmasını sağlamak zorundayız. Bunun için resmi, sivil, siyasi tüm kesimlerle ortaya koyacağımız, bir ortak tavır, moral ve heyecana ihtiyacımız olacaktır. Burdurlular olarak bunu başaracağımıza da inanıyorum.
İnanıyorum ki; sevgi, muhabbet ve dayanışma içinde olduğumuzda, ortak hedeflere kilitlendiğimizde, aşamayacağımız engel yoktur. Huzurlu, mutlu, Dünyada sözü geçen, kalkınmış bir Türkiye için ve tabii ki kalkınmış bir Burdur için başka yol olmadığı da bilinmektedir.”

İlgili Fotoğraflar:



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.