Skip to main content

BUTSO, Vergi Ödül Töreninde; Ödüller ve OSB’lere Destek, Bakan Şimşek’ten.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), 2013 Mali Dönemi vergi rekortmenleri Ödül Töreni düzenledi. BUTSO’nun davetlisi olarak Burdur’a gelen ve Geleneksel Vergi Ödül Törenini onurlandıran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımları ile bu yıl 6 Kategoride 55 ödül verildi. Gelir ve Kurumlar Vergisi, İstihdam, İhracat alanlarında birinci sırada yer alan rekortmenler; Ercan Akın (Aytaş Akın Mermer AŞ), Nuri Bayır (Yeşilova), Mustafa Şenel (Akın Mermer AŞ), Ebru Akın Yavuzkan (Akın Mermer Tekstil Ltd.) ödüllerini Bakan Mehmet Şimşek’ten alırken, diğer ödüller, protokol tarafından verildi.

BUTSO tarafından ödül verilen 55 yıldız 6 kategoride yer aldı: 1-Gelir vergisinde: 10. 2-Kurumlar vergisinde: 10. 3-İstihdamda: 4. 4-İhracatta:3. 5-İlçelerdeki Gelir ve Kurumlar verisi birincileri olarak:18. 6-Eğitim, Sanat, Sporda başarı ödülleri: 10 adet.

KONUŞMACILAR KATILIMCILAR
Yaklaşık 400 davetlinin yer aldığı törende, ödüller verilmeden önce; Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Burdur Valisi Hasan KÜRKLÜ, Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, BUTSO Başkanı Yusuf KEYİK birer konuşma yaptı.
MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan Avşar Han Salonu’da, Geçtiğimiz Cumartesi akşamı düzenlenen Ödül Törenine, BUTSO’nun davetlisi olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Jan.Alb. Sayit Koca, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, BUTSO Meclis Bşk. Feyzi Oktay ve Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik, Antalya TSO Meclis Bşk. İzzet Bayar ve Yön. Kur. Üyesi Osman Avşaroğlu, Antalya TB ve BAGEV Bşk. Ali Çandır katıldılar. Törene Burdur ve çevre illerden çok sayıda iş adamı ve sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

BURDUR OSB’LERİNE DESTEK
Burdur’un ve Ülke gündemlerine değinen konuşmasıyla dikkat çeken ve Bakan Şimşek tarafından tebrik edilen BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, konuşmasında önceden istemiş oldukları 3 milyon Tl’lik desteği sağlayan Bakan Şimşek’e teşekkür etti. Konuşmasında; Burdur için 2. OSB, İhtisas Mermer ve Hayvancılık OSB’lerin hayati önemlerini belirtti. Keyik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Burdur’a bu gelişini vesile bilerek, Burdur’un özellikle OSB’ler konusunda daha çok desteklere ihtiyacı olduğunu ifade etti. Burdur’un bu güzel birlikteliğinden memnuniyetini söyleyerek takdirlerini belirten Bakan Şimşek, yaklaşık 400 davetlinin katıldığı yemekli Vergi Ödül Töreninde, Burdurlular için her türlü desteğe hazır olduklarını ve gereken maddi yardımları sağlayacaklarını da açıkladı.

Keyik, konuşmasının OSB’lere ilişkin bölümünde; “Bildiğiniz gibi, uzun yıllardır beklediğimiz 2. OSB, iki-üç ay içerisinde gerçekleşecektir. Öncelikle bu konuda emeği geçen herkese ve maddi destek sağlayan Hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde; İhtisas OSB’ler kurmak, ticaret ve yatırım alanları üretmek, şehircilik-imar sorunlarını çözmek, Şehrin Üniversite ile buluşmasını sağlamak zorundayız. Bunun için resmi, sivil, siyasi tüm kesimlerle ortaya koyacağımız, bir ortak tavır, moral ve heyecana ihtiyacımız olacaktır. Burdurlular olarak bunu başaracağımıza da inanıyorum” dedi.
Vergi Ödül Töreni sonunda, Bakan Şimşek’e çeşitli ödüller verildi.

YILDIZLARIN ÖDÜL LİSTESİ ŞÖYLE:
2013 YILI KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ:
1-Burdur AYTAŞ AKIN MERMER SAN. VE TİC. A.Ş.
2-Burdur KAYHAN ERTUĞRUL MAKİNA SAN. VE TİC.A.Ş.
3-Burdur ÇOKCANLAR MAKİNA TAŞIMACILIK SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
4-Burdur YILDIZ SİLAH SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
5-Burdur ELİF NERGİZ İNŞ.MAD.NAK.TURZ. SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
6-Burdur MET-İN MERMER MAD.NAK.İNŞ.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
7-Burdur HASTEL GIDA SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
8-Burdur EYMEN MADENCİLİK MAK.TAŞ.TURZ.İNŞ.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
9-Burdur İSMET ACUN ORMAN ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC.A.Ş.
10-Karamanlı KÖYLÜ MERMER İNŞ.MALZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

2013 YILI EN FAZLA İSTİHDAM SAĞLAYANLAR:
1-Burdur, AYTAŞ AKIN MERMER SAN. VE TİC. A.Ş.
2-Burdur, HASTEL GIDA SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
3-Burdur, YILDIZ SİLAH SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.
4-Burdur, GÜRLER İNŞ.NAK.SAN.TİC. VE SAN.A.Ş.

2013 YILI İHRACAT REKORTMENLERİ:
1-Burdur AKIN MERMER TEKSTİL PAZ. SAN.İÇ VE DIŞ.TİC.LTD.ŞTİ.
2-Burdur SEKAMAR MERMER MADEN İNŞ.MALZ.NAK.TAAH.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ
3-Burdur YILDIZ SILAH SANAYI TICARET LTD.ŞTI.

2013 YILI GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ
1 Yeşilova, NURİ BAYIR
2 Yeşilova, VEDAT YILDIZ
3 Burdur , CENGİZ KARATAY
4 Burdur , MEHMET EMİN YÜKSEL
5 Tefenni, RAMAZAN ERKAN
6 Burdur, KENAN ŞAHAN
7 Burdur SÜLEYMAN ERKAN
8 Burdur , ALİ DOĞAN
9 Burdur , MEHMET YALLI
10 Burdur, İBRAHİM BARDAK

2013 İLÇELER YILLIK KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ:
1 Ağlasun Enfa Petrol İnş.Nak.Ltd.Şti.
2 Çeltikçi Şenaydın Mermer Nak.Taah. Tic. San.Ltd.Şti.
3 Kemer Birlik Ticaret Nak.İnş. Ve Gıda San. Ve Tic.Ltd.Şti.
4 Karamanlı İrfan Petrol Tic.Ltd.Şti.
5 Tefenni Dem-Ra Maden İnş.Ltd.Şti.
6 Yeşilova Trans Burdur Taş.Log.Akar.Oto.İnş.San. ve Tic.A.Ş.
7 Çavdır Sancarlar Mobilya Nak.İnş. San.Tic.Ltd.Şti.
8 Gölhisar Göl Beton İnş. Ve Müt.Hiz.San. Ve Tic. ltd.Şti.
9 Altınyayla Karapınar Kireç San.Tic.Ltd.Şti.

2013 İLÇELER YILLIK GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ:
1 Ağlasun Muammer KARATAY
2 Çeltikçi Yılmaz MAYIŞ
3 Kemer Gülşan YÜKSEL
4 Karamanlı Arzu ÖZŞENER
5 Tefenni Suzan Padem ALAGÖZ
6 Yeşilova Bekir ÖZYURT
7 Çavdır Ahmet ERÖZ
8 Gölhisar Resul NAMDAR
9 Altınyayla Durali ÖZACAR

KÜLTÜR SANAT SPOR ÖDÜLLERİ:
Yusuf KEYİK başkanlığındaki Odamız Yönetim Kurulunun; Eğitime, Sanata, Kültüre ve Spora verdiği destekler, 9 yıldır sürdürülmektedir. Odamızın sosyal sorumluluk olarak değerlendirdiği ödüller bu yıl;
-Sanat dalında; Geçmişten geleceğe eğitim, kültür ve sanat değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak adına gayret sarf eden Plastik Sanat Gönüllüleri Derneği Adına Dernek Başkanı Mahir ÖZTÜRK’e.
-Eğitim dalında; Lisans Yerleştirme Sınavında derece yapan Hatice ARAR ve Orta Öğretime Geçiş-TEOG Sınavında derece yapan Elif AÇIKALIN’a.
-Spor alanında bu gün hediyelerini alacak olan sporcularımızı eğiten, onlara yol gösteren, üstün başarılara imza atmış değerli antrenörlerimiz ve sporcularımızdan;
• Güreş Antrenörü Engin BAKAY
• Büyük Kadınlar Güreş Şampiyonası 1.si; Kıymet KOÇYİĞİT
• Güreş Antrenörü Asil ÇAKIR
• Yıldız Kadınlar Güreş Şampiyonası 1.ncisi; Rahime ARI
• Atletizm Antrenörü Asım YÜZ
• Federasyon Büyükler Deneme Rekor Yarışmalarında 1500 Mt. 1.ncisi; Yasemin ZENGİN
• Federasyon Büyükler Deneme Rekor Yarışmalarında 3000 Mt. 1.ncisi; Sunay TOPRAK’a verildi.

İlgili Fotoğraflar:



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.