Skip to main content

BUTSO ve ITSO Ortak Gündemde Buluştu

Burdur ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulları ve Meclis Başkanları, geçtiğimiz Cuma günü, BUTSO Meclis Salonu’nda, iftar öncesi bir araya geldi. Toplantıda; Isparta ve Burdur ortak gündemleri görüşüldü.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, geçtiğimiz günlerde, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e gönderdiği “Bir ortak programda, iki ilin bölgesel sorunlarını görüşme” davetinin kabul gördüğünü ve ilk toplantıyı Burdur’da yaparak, bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Meclis Başkanları Feyzi Oktay ve Osman Şahlan,
İftar öncesi iki Oda’nın Yönetim Kurulları, BUTSO Meclis Salonunda yaklaşık iki saat süren ve iki il için çok önemli konuların görüşüldüğü toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılışını yapan Yusuf Keyik; “İki ilimizin ortak sorunları olduğunu düşündüğümüz; Üniversite-sanayici sorunları, İki ilin çatışma sorunları, Ortaklık kültürü ve somut sonuçlar oluşturma, Bölgesel mali destek kuruşlarına ilişkin görüşme, Antalya EXPO 2016’nın bölgesel özellikleri ve Karacaören Barajı balıkçılık sorunları gibi başlıklar altında iki ilin ortak sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldik” dedi. Keyik ayrıca; öteden beri, iki ilin sorunlarına, bölgesel konulara önem verdiklerini ve bu anlamda bir araya gelerek, görüşmeler yapmayı önemsediklerini, bu çalışmaların bundan sonra da devam etmesini istediklerini ifade etti.

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen de yaptığı konuşmada; “Amacımız burada, iki kardeş ilin kalkınmasını sağlamaktır. Türkiye’nin il merkezleri birbirine en yakın iki il olarak, iki ilin ortak kültürel ve ekonomik yakınlıklarını ortak zeminlerde geliştirerek, ortak ve somut sonuçlara ulaştırmak istiyoruz. İki il olarak, Batı Akdeniz Bölgesi içinde birbirimize destek vererek, beraber büyümek ve kalkınmak zorundayız. Bölgemizde, Antalya’nın gelişmiş ekonomisinin gölgesinde kalmak istemiyoruz. İki il birlikte kalkınmışlık seviyemizi yükseltebileceğimize inanıyor, bu toplantı ve görüşmeleri önemsiyorum” dedi. Açıklanan Gündem Konuları Şöyle:

1.ÜNİVERSİTE-SANAYİCİ SORUNLARI:
-Burdur-Isparta’nın ekonomik gelişim süreçlerindeki SDÜ ve MAKÜ’nün yeri ve sektörlerimize faydaları.
-Üniversite-Sanayici işbirliği birimleri, ne kadar gerçekçi şekilde işlemektedir. Varsa sorunların kaynağı ve çözümleri nasıl olabilir?
2.ÇATIŞMA SORUNLARI:
-İki ildeki basın, milletvekilleri, belediyeleri ile ilgili sorunlar.
-İki ilin, pazarcı esnafı ve teşkilatları arasında doğan sorunları.
3.ORTAKLIK KÜLTÜRÜ:
-Ortak işbirliği ve rekabet kültürünün yaygınlaştırılması.
-Isparta OSB ve Burdur sanayisinin yakınlaştırılması.
-İki il işadamları ile somut ortaklık arayışı.
4. ISPARTA OSB:
-Isparta Süleyman Demirel OSB ile Burdur 2. OSB arasında kalan alanın “OSB gelişim alanı” olarak deklare edilme görüşmesi.
-Göller Bölgesi Fuar alanının görüşülmesi.
5.BÖLGESEL MALİ DESTEK KURUMLARI:
-BAKA, BAGEV, AB gibi kuruluş desteklerinden, iki il lehine azami desteğin sağlanması.
6. KARACAÖREN BARAJI:
-Karacaören Barajından Antalya içme suyu projesi ve balıkçılık işletmeleri sorunu.
7.EXPO 2016’NIN BÖLGESEL ÖZELLİKLERİ:
-Burdur ve Isparta, 6 ay sürecek Expo’nun neresinde yer alacaktır?

Bu açıklamalardan sonra toplantı, basına kapalı olarak sürdürüldü. Alınan kararların önümüzdeki günlerde basına açıklanacağı belirtildi. Toplantı sonunda Başkan Yusuf Keyik; günün anısına, ITSO Yön. Kur. Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bir bakır tablo hediye etti. Toplantı, iftar ile sona erdi.

İlgili Fotoğraflar



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.