Skip to main content

BUTSO ve BTB'den Afrika'ya 20 bin TL yardım ve kampanyaya destek çağrısı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ve Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanları Yusuf Keyik ve Baki Varol yayınladıkları ortak basın açıklamasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, Afrika'ya 1 milyon lira tutarında ilk nakdi yardımı yaparak, muhtaçlara yardım konusunda da örnek bir hareket başlattığını belirttiler. Keyik ve Varol, BUTSO ve BTB olarak kendilerinin de Burdurlu iş adamlarına, Afrika'ya yardım kampanyasına katkı çağrısında bulundular.

Başkanlar Keyik ve Varol, başta çocuklar olmak üzere bugün Afrika'da 40 milyonun üzerinde insanın, insanlık tarihinin en büyük açlık felaketi ile karşı karşıya olduğuna dikkati çektiler. Bu kampanyaya, 10'ar bin lira katkıda bulunduklarını belirten Keyik ve Varol'un açıklamaları şöyle:

"Bilindiği gibi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Afrika'ya 1 milyon lira tutarında ilk nakdi yardımı yaparak, muhtaçlara yardım konusunda da örnek bir hareket başlatmıştır. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ve Burdur Ticaret Borsası (BTB) olarak bizler de Burdurlu iş adamlarımıza, Afrika'ya yardım kampanyasına katkıda bulunmaya çağırıyoruz.

Son günlerde televizyon ve yazılı basında izlediğimiz gibi, başta çocuklar olmak üzere bugün Afrika'da 40 milyonun üzerinde insan, insanlık tarihinin en büyük açlık felaketi ile karşı karşıyadır.

Afrika ülkeleri Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. 21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insanın açlıkla boğuşuyor olması, insanlık adına ve hele İslamlık adına görmezlikten gelinecek, 'Bize ne' denecek bir durum değildir. Hatta insanlığın utanç tablosudur demek mümkündür. Gerçi Müslüman Türk Milleti olarak, bu son açlık felaketinin müsebbibi bizler değil, "Medeni" denen Batılı devletler olduğunu biliyoruz. Olay; başta İngiliz ve Fransızlar olmak üzere Batılı devletlerin yaklaşık yüzelli yıl önce başlattıkları sömürü politikalarının günümüze yansımasıdır.

Bu ülkeler Doğu Afrika'nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleridir. Bizim, "Güçsüzlerin ve mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası" olan tarihi misyonumuzu kaybetmemizden sonra neredeyse çeyrek yüzyıldır devam eden ve son zamanlarda daha da genişleyen iç savaşlar, bu ülkelerin kaynaklarını büyük ölçüde tahrip etmiştir. Batılıların güç kaybetme, bizim ise; bölge ve dünyada güç kazanma trendine girdiğimiz şu dönemde, misyonumuzu hatırlamak durumundayız.

Türkiye olarak bu bölgeyle Osmanlı'dan gelen ve 3 asırdan uzun süren bir yakınlığa, tarihi birliğe sahibiz. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz şu rahmet ve mağfiret ayında bizlere düşen bir görev bulunuyor.

Yardım, tarihi sorumluluk ve insani gerekliliktir. Peygamber Efendimizin "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerîfini hatırlamalıyız. İşte bu çerçevede BUTSO ve BTB olarak, yardım kampanyası başlatıyoruz.

Şimdi; Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olma zamanıdır. Bu çerçevede, BUTSO ve BTB olarak, 10'ar bin lira katkıda bulunuyor ve tüm Burdurlu iş adamlarımıza burandan seslenerek, katkılarını bekliyoruz. Herkesi Afrika'ya yardıma çağırıyoruz.

Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdinde dün itibariyle açılan "TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı" tüm hayırseverlerimizin katkılarını beklemektedir."

Hesap numarası:
Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi
"TOBB - Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı"
IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33

NOT:
BUTSO ve BTB Basın Danışmanlıkları
16.08.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.