Skip to main content

BUTSO'da E-imza Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

BUTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerde, Ticaret Sicili Müdürlüğü bünyesinde yapılan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) tabanlı işlemler başta olmak üzere gerçek ve tüzel kişi firmaların elektronik ortamda gerçekleştirecekleri resmi işlemlerde kullanılacak olan e-imza uygulaması, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine anlatıldı. TNB E-İmza A.Ş. Proje Yöneticisi Berkan Çağlar tarafından, BUTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde e-imza uygulamasının hukuki zemini, kullanıldığı alanlar ve gereklilikleri ile e-imza tahsis süreci hakkında bilgilendirmeler verildi. 



Başkan Yusuf KEYİK; "Üyelerimize mevzuat ve kanunların gerektirdiği hizmetlere yönelik eğitim seminer ve protokolleri yapmaya devam ediyoruz. Şimdi ise e-imza hizmeti ile ilgili olan protokol üyelerimize katkı sağlayacak. Kuruluş tescillerinde şimdilik gerekmeyen e-imza diğer tescil işlemleri olmak üzere birçok e-devlet işleminde e-imza talep edilecek. Mersis işlemlerinde üyelerimiz bütün işlemlerde e-imza ile sistem üzerinden işlem yapmak durumundalar. Türkiye Noterler Birliği Vakfı’nın kurduğu TNB E-İmza A.Ş. şirketi ile protokol imzaladık. Protokol gereği 3 yıl geçerli olacak e-imza 190 TL tutarında bir ücret karşılığı alınabilecek. Firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Üyelerimize hayırlı olsun." dedi.

Odamız üyeleri, kendilerine tahsis edilen e-imzalarını kullanarak MERSİS kapsamında yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimlerinin yapılması, onaylanması, arşivlenmesi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik başvuruları, çalışan SGK kayıtları vergi beyan ve ödemeleri gibi işlemleri online ortamda yapılabilecekler. Ayrıca, şirketlerin yaşam süreçleri içinde faaliyetlerini sürdürebilmeleri amacıyla çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları veya almaları muhtemel tescil, izin, patent ve belge işlemleri de kapsama dahil edilecek. Bu işlemlerin, mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılabilmesi için işlem yapacak kişi veya kişilerin (bu kişi gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise temsil yetkisine haiz kişilerin) elektronik imzaya sahip olmaları gerekiyor

Firma proje yöneticisi Berkan ÇAĞLAR konuşmasında; “Sistem kullanıldığında, bir kimlik doğrulaması yapıldığı için işlem ıslak imzanın yerine geçiyor. Bununla ilgili standlarımız da olacak. Herkes bu hizmetten faydalanma imkânına sahip olabilecek” dedi. Ayrıca, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri E-imzalarıyla birlikte paket halinde KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) hesabına da sahip olabilecekler." dedi.

Bilgilendirme seminerinin ardından, Odamıza kayıtlı Tüzel kişilikler ve şahıs üyelerimiz için ilerleyen süreçte olmazsa olmaz e-imza için; 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca yetkilendirilmiş kuruluşlardan olan Türkiye Noterler Birliği Vakfı’na ait TNB E-İmza A.Ş.firması ile protokol imzalandı.



Seminer sonrası, BUTSO üyeleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirilerek, e-imza temini konusunda başvuruları alındı. 

İlgili Fotoğraflar:




Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.