Skip to main content

BUTSO Ocak Olağan Toplantısı Vekil Özçelik ve Plaket, Tablet Dağıtımı ile Renklendi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclisi, Ocak Ayı Olağan toplantısı yapıldı.

2013'ün ilk toplantısı, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in katılımı, Meclis Üyelerine plaket ve tablet bilgisayar dağıtımı ile dönemin en renkli toplantılarından biri olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde, gündemli BUTSO Ocak ayı olağan Meclis çalışması, Meclis Başkanı Feyzi Oktay yönetiminde ve her ay olduğu gibi, Yönetim Kurulu Toplantısının ardından gerçekleştirildi. Katılımın yüksek olduğu toplantının ardından, BUTSO, iki dönemdir gelenekselleştirdiği; Burdur için önemli bir şahsiyet veya bir kurum daveti ile yapılan renkli çalışmalardan birini daha, Burdur Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik'in katılımı, ardından dönem sonu plaketi ve tablet dağıtımı şeklinde yaptı. Oda Meclis ve Yönetimin dönem sonu ve olağan seçim dönemi olması nedeniyle; toplantı, geçmiş dönemin bir değerlendirmesi şeklinde gerçekleşti.

Ardından BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Meclis Üyelerine, üyelere ve Burdur Ekonomisi için önem taşıyan konularda Oda'nın yaptığı 2012 çalışmalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu ve Burdur Milletvekili Özçelik'i meclis üyelerine takdim etti. Konuşmasında, Oda'nın seçim sürecinde iken, Bakanlar Kurulu tarafından Mayıs-Haziran aylarına ertelendiğini açıklayan Keyik; Oda ve Burdur'un en önemli gündem konusunun 2. OSB olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Şimdi en önemli konumuz, 2. OSB'yi süratle yatırımcı hizmetine sunmaktır. Bu konuda istimlak çalışmaları için gerekli para temini konusunda önlerini açan sevindirici gelişmeler oldu."

Vekil Bayram Özçelik ise; yapacağı basın toplantısında değerlendirmek maksadıyla, BUTSO Meclisi ile bilgi alışverişi yapmak istediğini belirten konuşmasında şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi TBMM'de yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Oda Meclis Üyeleri olarak sizlerin paylaşmak istediğiniz konular varsa onları dinlemek istiyorum. Burdur'a bir şey yapılması konusunda, Ticaret ve Sanayi Odamızın güçlü bir STK olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bir adım atacaksak, dinamik bir yapıda olan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tabii ki önemli olan 'Netice almak'tır.

GÖÇÜ NİYE DURDURAMADIK?
Kendi vekillik çalışmalarımla ilgili özeleştiri düşüncesiyle; ben çalışma dönemlerimde neyi başarıp-başaramadığımı değerlendirdiğimde, yapmak isteyip de başaramadığım işlerden birisi olarak,'Şehrimizdeki göçün durdurulamaması'nı belirtebilirim. Niye durduramadık? Neden cesur adımlar atamadık. Neden, bir güçbirliği hareketi yapamadık? Diye soruyorum... Coğrafi, stratejik açıdan ve yolların kavşak noktası olarak baktığımızda, çok iyi bir konumdayız. Karadeniz gibi dağların arasına kilitlenmiş veya Doğu'nun kurak bir ili durumda değiliz. Ama bunları neden artıya çeviremedik? Ülkemizin istikrar ve güvenliğin olduğu bir dönemde olmamız sebebiyle de mutluluk duyuyorum. Dolayısıyla, bir hedef gösterilse tuttuğumuzu koparacak durumdayız. Bir olayı anlatayım; 2007 yılında, Kızılkaya Yuva Köyü'nde, TPO tarafından petrol araması yaptılar. İki yıl çalıştıktan sonra 2009'un 9. ayında kapatıp gittiler. Ben durumu soruyorum; 'Çok verim beklediğimiz bir alan' diyorlar. Belirli periyotlarla sormaya devam ediyorum; 'Bir kuyu açıp, kapattınız; bunun sonucu ne olacak? Bana verilen cevaplarda; 'Araştırmalarımız devam ediyor' diyorlar. Bir basın açıklamamın ardından beni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na çağırdılar. Petrolle ilgili tüm genel müdürler toplandı. Bu çalışmada 40 Milyon Dolar harcanmış. 7 bin 216 metre derinliğiyle, Türkiye'deki en derin kuyusu açılmış. Bucak'ın Kuyubaşı'da da 1596 metrelik bir kuyu açılmış. Büyükalan'da bir kuyu açılmış 5 bin 190 metre. Nihayetinde, bu sismik araştırmalara devam edildiğini, jeolojik ve topoğrafik açıdan da bakıldığında, bu bölgede petrol olduğunu öğreniyoruz. Aynı şekilde Kahraman Maraş'ta da aynı kanaatle yapılan sondaj neticesinde petrol bulunmuş. Yine bu teknik heyeti çarpıcı bilgiler de verdi. Bu bilgilerden bir şöyle; 100 Milyon yıl sonra, Mekke Mardin'e gelecek... Bunu niye anlattım? Bir işin takipçisi olduğumuzda, mutlaka bir netice alabileceğimizi öğreniyoruz.

2. OSB konusunda da söyleyelim ki, 1 Milyon Lira bulamadığımız için, istimlak noktasında takıldık. Bir yıl önce Burdur'dan 40-60 dönümlük yer isteyen bir firma, Maraş'taki bir yeri bitirdi. Aydın'daki yatırımını da bitirecek hale geldi. Biz bu yatırımcıyı kaçırdık. Bu durum, Şehir olarak beraber hareket ederek, çözüm üretemeyişimizden kaynaklanıyor. Bunun sorumlusu da sadece ben ve Ticaret Odası değil..."

2. OSB konusunda, Meclis Üyeleri tarafından çeşitli görüşlerin ortaya konduğu toplantıda, rant niyetlerine fırsat vermeyeceklerini belirten Başkan Keyik ve Ali Gür; istimlak parası temini için değişik yollar aradıklarını ve bunlardan birinin de yatırımcıdan 'Avans' yöntemi olduğunu ifade ettiler.

Bir soru üzerine Vekil Bayram Özçelik, önümüzdeki günlerde başlayacak Bora Jet (Sabiha Gökçen'den) ile birlikte, Nisan ayında SD Hava Limanı'ndan İstanbul Atatürk Hava Limanı'na, Türk Hava Yolları'nın uçuşlara başlayacağını da ifade etti. Toplantı; Meclis Üyelerine plaket ve tablet bilgisayar verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
22.2.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.