Skip to main content

BUTSO’nun Düzenlediği Toplantıda; İmalatçı Sanayicilerle Gelişim, Destek, İstihdam Sorunları Görüşüldü.

BUTSO, geçtiğimiz günlerde, Özeren Otel’de, Burdur İmalatçı Sanayicileriyle ‘Gelişim, Destek, İstihdam’ konulu toplantı düzenledi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda BAKA, KOSGEB, İş-Kur desteklerine ilişkin sunumlar yapıldı. Toplantıya ayrıca; BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Yönetim Kurulu Bşk. Yardımcıları İbrahim Solak, Ömer Çeliker ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Gündüzalp, Hasan Ali Daldal, Hüseyin Yardım, Tahsin Eren, Aykut Acun katıldılar. BUTSO Başkanı Yusuf Keyik’in yaptığı açış konuşmasının ardından BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, KOSGEB Burdur Müdürü Hamza Alper Doğru ve İş-Kur Meslek Danışmanı Coşkun Acar, konularına ilişkin birer sunum gerçekleştirdiler.

BAKA DESTEKLERİ
İlk olarak 2006 yılında çıkan bir kanunla Türkiye’de 26 bölgede 26 kalkına ajansı kurulduğunu belirten vü Üç ili kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın desteklerine ilişkin bilgi veren Mehmet Candan; Ajansın verdiği destekler ve önümüzdeki dönem için planlanan hibeler konusunda açıklamalar yaptı. Candan “2010-2015 arasında mali destek kapsamında, Burdur İlinde Turizm, Mermer, Yenilenebilir enerji, Tarıma dayalı sanayi ve Sanayi gibi sektörlerde, 25 milyon TL proje bütçeli 56 projeye, doğrudan faaliyet destek kapsamında 600 bin TL proje bütçeli 14 projeye, Teknik Destek kapsamında 9 adet projeye destek verilmiştir” dedi. Bölgesel teşvik uygulamasında 3. Bölge Burdur desteklerinin KDV istisnası, Gümrük vergi muafiyeti, Vergi indirimi, Sigorta primi işveren hissesi desteği, Yatırım yeri tahsisi gibi destekleri kapsadığını ifade eden Mehmet Candan ayrıca; “2016 yılında Mikro işletmeler mali destek programı, Küçük ölçekli işletmeler mali destek programı, Sürdürülebilir çevre küçük ölçekli altyapı mali destek programı, Çevre bilincinin artırılması mali destek programı, Sosyal kalkınma mali destek programı gibi 5 alanda desteklerin verileceğini” açıkladı.

KOSGEB DESTEKLERİ
KOSGEB desteklerini açıklayan Hamza Alper Doğru; geri ödemeli ve geri ödemesiz yapılan KOSGEB desteklerinin İşletme Geliştirme destekleri, Finansman (kredi faiz) destekleri, Laboratuar proje ve bilgilendirme destekleri olarak üç grupta yapıldığını açıkladı.

İŞ-KUR DESTEKLERİ
İş-Kur Meslek Danışmanı Coşkun Acar ise; “Her işsiz ve işverene bir iş ve meslek danışmanı” sloganı ile “İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında işsizler ve daha iyi iş arayanlara yönelik olarak iş danışmanlığı, öğrencilere yönelik olarak meslek danışmanlığı hizmeti verilmektedir. İşverenlerimiz ziyaret edilerek, kurum hizmetlerimiz anlatılmakta, açık işleri alınmakta ve aranılan nitelikte işgücünün temini için aracılık yapılmaktadır. Böylece; işsizlik süresinin kısalması, istihdam ve verimliliğin artırılması ile istihdamda devamlılığın sağlanması amaçlanmakta” olduğunu, Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Eğitim Kursları yapıldığını ve Genç ve Kadın İstihdamının Teşviki Desteklerini açıkladı.

Yapılan açıklamaların sonunda, tüm katılımcılara teşekkür eden BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Keyik; bu desteklerden yararlanmanın Burdur ekonomisi ve istihdamı için önemli olduğunu, talep edenlere, Oda olarak, her türlü rehberlik yardımcı çalışmaların yapılmakta olduğunu belirtti.

BUTSO olarak düzenlenen “Sorunların tespiti ve destek-teşvikler bilgilendirme” toplantısına; Mehmet Kılınç (BUREMİS Gıda San.), Nuri Aktan (Aktan Mühendislik), Celil Baydar (Baydarlar Makine San.), Hasan Batmaz (Batmaz Tarım Mak.), İzzet Geçer (Geçer Orman Ürünleri), Yusuf Kesen, Resul Aytaç (Aytaç Mak.), Hasan Turgut (Turgut Elkt), Mehmet Aksoy (Akme Organik Tarım), Salih Sevim (Composite İsk. Kalıp), Hasan Dilekçi (Dilekçiler Mer.Mak.), Kayhan Taşbaş (Güven Hidrolik), Turgay Kendir (Burkervan), Gültekin Çalışkan (Çalışkanlar Tar.Mak), İsmail Kocapınar (Kocapınar Mak.), Muzaffer İnci (İnci Tar.), Süleyman Şengün, Ali Türgen, Ali Sayın (Tornacı), Ramazan Semerci (BURHELSAN), Mustafa Yeşilyayla (Yeşilyayla Kereste), İsmail Güleşir (Toros Kereste), Tahsin Eren (Eren Mobilya Ürünleri) katıldılar.

İlgili Fotoğraflar:



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.