Skip to main content

BUTSO, Gölhisarlı Üyeleriyle İftarda Buluştu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Gölhisarlı Üyeleriyle, Gölhisar'da verdiği iftar yemeğinde buluştu.

BUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları Feyzi Oktay ve Yusuf Keyik, Yönetim ve Meclis Üyeleri, Gölhisarlı Oda Üyelerin geniş katılımlarıyla, Elit Restoran'da iftar yemeği verdi. Yemekte Oda'nın resmi ve STK fonksiyonlu faaliyetlerini anlatan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, "Oda'nın planlı ve programlı çalışmaya önem verdiğini" açıkladı. Oda Meclis Başkanı Feyzi Oktay, iftara katılan üyelere teşekkür eden açış konuşmasında, Burdur 1. OSB'deki mevcut duruma ilişkin bilgiler verdi.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, geniş katılımla gerçekleşen Gölhisar iftar yemeğinde, katılımları için teşekkür ettiği Gölhisarlı Üyelerine, Oda'nın yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Keyik, "Dostlarım!" diye hitap ettiği sunumunda şunları söyledi:
"Halen görev yapan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulları olarak, 2005'ten bu yana çalışmaktayız. Kanunla belirlenen yetki ve sorumluluklarımızın farkındayız. Bu sorumlulukları en iyi bir şekilde yerine getirme azmiyle ve siz değerli üyelerimizin demokratik tercihiyle başladığımız görevimizi, yüzümüzün akıyla 2013'e, bugünlere getirdik.
Tabii ki çalışmalarımızda başarılı olup-olmadığımızı da, sizlerin bizi üçüncü defa göreve getirerek ortaya koyduğunuz takdirleriniz çok açık şekilde ifade etmektedir. 2005'te eşit oylarla bizi göreve getirdiniz. Çalışmalarımızı görünce, ikinci dönemde 14 gruptan 10'ununda bizi kazandırdınız. İkinci dönem başarı trendimizin artışını da görünce, bu üçüncü dönemde ise; 13 gruptan 13'ünü de bizlere vererek gösterdiğiniz teveccühle, halk tabiriyle tulum çıkarttınız. Bizleri onurlandırdınız.
İşte bugün bu vesileyle, bu güzel Gölhisar İlçemizin siz çok değerli işadamlarımıza, teşekkürlerimizi arz etmek için geldik. Tabii ki; daha sık gelip-gitmeyi her zaman istememize rağmen, ne yazık ki yoğun çalışma şartları, bizlerin bu arzumuza engel oldu. Bu dönem, İnşallah bu şartları zorlayarak, daha sık bir araya gelmek, Gölhisar'ın, İlimizin ve Ülkemizin sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak arzusundayız."
ODA ÇALIŞMALARI
Yaptığı sunumda, Oda çalışmalarını detaylı şekilde anlatan Başkan Keyik, konuşmasına şöyle devam etti: "Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, planlı ve programlı çalışmaya önem vermekteyiz. Bu anlamda, Yönetim olarak; bir yandan İlin uzun vadeli 'Ana Stratejik Plan' çalışmalarına katkı sağlama gayreti içindeyiz. Diğer yandan Oda'mızın 'Dönemsel Hedeflerini' de planlıyor ve değerli Burdur Kamuoyu ile kıymetli basınımız vasıtasıyla paylaşıyoruz.
KİTAP VE DERGİ YAYINLARI:
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), 2008'de 1. kitabı 'Gelişen Burdur' ile başladığı kitap yayımcılığını, Faaliyetlerimiz (Kasım-2008), Burdur Destanı (Aralık-2009), Burdur İli Kalkınma Düzeyi Araştırması (2010), Burdur'un Folklorik Eğlence Kültürü (2010), Burdur İş Rehberi (2011), gezi rehberi serisinden BUTSO Çin Özel Gezi Rehberi (2011), Selçuklu, Osmanlı Burdur Mimarisi (2013) ve 2009'dan 2013'e BUTSO Faaliyetleri (2013) kitaplarını yayımladı.
BUTSO, Mart 1998'da 1. sayısıyla başladığı 'Burdur TSO Dergisi' yayımcılığı, 11. sayıda ve 2003 yılında kesintiye uğramıştır. Basın Danışmanı Ahmet Can ile 2006'da 8 sayfalık bültenlerle canlanan yayıncılık; 2007'den itibaren 36 sayfalık zengin içerikli ve modern formatlı bir kaliteye ulaşmıştır. İki bin baskısıyla okunan, gündem belirleyen özelliğiyle aranan dergi olarak, 19. sayıya ulaştırılmıştır.
ODA KÜTÜPHANESİ:
BUTSO Basın Danışmanı Ahmet Can'ın özel gayretleriyle kurulan zengin kütüphanede; başta ekonomi olmak üzere her konu ve türde kitap, dergi, gazete, broşür, harita ve CD-DVD bulunmaktadır. Odamıza sürekli gönderilen veya başka yollarla bize ulaşan ve bunları incelenerek kaydedilmesi ile sürekli gelişen bir Oda Kütüphanesidir. Kütüphanemizin bir önemli özelliği, tüm eserlerin içeriğine ilişkin, 'Alfabetik konu dizini' oluşturulmasıdır.
WEB SİTEMİZİ YENİLEDİK:
BUTSO Web sitemiz yeniliklerle ve güncellemelerle güçlü bir site olarak üyelerimizin istifadesindedir. Site adresimiz: www.burdurtso.org.tr şeklindedir.
PLANLI ÇALIŞMA ZEMİNİ
Tabii ki, planlı çalışma bir fikir, anlayış, ufuk meselesi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda, istişare niteliğinde "Beyin fırtınası" toplantıları yaptık. Konferanslar, seminerler, paneller şeklinde çok sayıda eğitim çalışmaları yaptık. Değişik grup ve sektörlerimiz adına yurt içi ve yurt dışına geniş katılımlı geziler yaptık. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda ihtisas fuarlarına katıldık ve stantlar açtık. İlimizin ve sektörlerimizin tanıtımı için, kamuoyunun bildiği yerel, bölgesel, Ülke ve uluslar arası anlamda çok çeşitli programlar ve fırsatlar geliştirdik. Faaliyetler Kitabımızda topladığımız ve şimdilik DVD olarak yayınladığımız bütün bu hizmetlerimizi, önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz.
ODA SİCİL İŞLEMLERİ
Oda'mızın sicil kayıt ve bürokratik görevleri hızlı, güler yüzlü bir şekilde yerine getirilmektedir. Bunun için, bütün personelimiz görev alanlarıyla ilgili çeşitli eğitimlerden geçirilmiş ve geçirilmektedir. Zaten, Oda'mızın aldığı Akredite Oda belgesi de hizmet faktöründe sağladığımız üstün seviyeyi belgelemektedir.
STK OLARAK ODAMIZ
Burdur Ticaret ve Sanayi Odamızın bildiğiniz gibi, bir de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) özelliği ve görevleri vardır. Odamız bu yönüyle ve bu özelliğiyle de, bütün üyelerimize ve bütün toplumumuza karşı sorumlulukları bulunmaktadır. Sivil Toplum Kuruluşu olarak; Milletimizin birlik ve bütünlük şuurunun artırılması, demokratik kültür ve davranışlarının geliştirilmesi, Devlet ve Millet düşmanlarımızın içeride ve dışarıda sahneledikleri ve sahneleyecekleri her türlü oyunlara karşı, istikrar ve huzurumuzu bozdurmayacak bilinç geliştirilmesi, uyanıklık sağlanması ve tuzakları bozmak gibi sosyal sorumluluklarımızın da farkındayız.
HİZMET ALANLARI
İlimiz ve Ülkemiz ekonomisinin geliştirilmesi hizmetlerimiz ise; kamuoyu tarafından bilinmekle birlikte bir daha başlıklar halinde ifade edecek olursak; TOBB Genel Kurulu'na, TOBB Konsey'ine, TOBB Kalkınma Kurulu'na, TOBB Kdın Girişimciler Kurulu'na, TOBB Genç Girişimciler Kurulu'na, TOBB Sektör Meclisi'ne katılarak, ülke çapındaki gelişmelerin içinde yer alıyoruz.
İlimiz ve bölgemiz içinde ise; BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı), BAGEV (Batı Akdeniz Ekonomilerini Geliştirme Vakfı), TEKNOKENT (Göller Bölgesi Teknokenti AŞ), 1. ve II. Organize Sanayi Bölgeleri gibi kuruluşların yönetimlerinde; Kent Konseyi, Ahilik, Denetimli Serbestlik Kurulu, İl İstihdam Kurulu, İl Mesleki Eğitim Kurulu gibi kuruluşların içinde yer alarak, sonuçları tüm üyelerimize yansıyacak STK görevlerini de en verimli şekilde yaptık, yapmaya devam ediyoruz. K / Belgeleri, hizmet birimini de görevimiz olmadığı halde, üyelerimize kolaylık sağlamak amacıyla Oda'mız bünyesine getirdik.
UFUK GELİŞİMİ-GEZİLER
Yine bizim yönetim anlayışımız olarak; Üyelerimiz ve toplumumuzun, Ülke ve Dünya çapındaki gelişmeleri görmesini sağlayacak ve zihinlerdeki ufuk gelişiminin yolunu açacak STK hizmetlerine, yani bu anlamda konferanslar, paneller, yurt içi, yurt dışı gezilere ve fuarlara katılmaya büyük önem veriyoruz.
İLÇELER VE GÖLHİSAR
Burdur'un merkez ve ilçeleri ile ilgili coğrafi konumu, bilindiği gibi birbirinden ve Merkez İlçeden uzak şekilde yer almaktadır. Bu durum, ticaret ve ekonomik birlikteliği ve bu bakımdan il birlik ve bütünlüğünü olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla diğer ilçeler gibi Gölhisar da ticari ilişkilerini, kendisine en yakın komşu ilden sağlama yoluna gitmektedir. Bu durum, merkez ve ilçeler arasında geliştirilecek çift yol ve ekonomik çıkarlarda avantaj sistemleri ile belli bir oranda ilimiz lehine düzeltmelerin sağlanabileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan bu ilçelerin birbirine yakın olanlarla ilgili ortak gelecek ve gelişim çalışmalarının da yapılabileceği düşünülmelidir."
ODA HEDEFLERİ
BUTSO Başkanı Keyik, sunumunun son bölümünde topyekun kalkınmayı sağlayacağını düşündükleri hedeflerini şöyle anlattı:
PLANLI ÇALIŞMA:
"Swot Analiz: Oda olarak; Üniversitemizle işbirliği içinde, Burdur geneli ve sektörel çerçevede Burdur ekonomisine yönelik Swot analiz çalışmaları yapacağız.
Sanayi Profilinin Çıkarılması: 1)Büyüklüğüne göre sanayi kuruluşları (İl ve İlçeler ayrı, ayrı ve genel) kapasiteleri, Kullanılan teknoloji vb. 2) Burdur'da üretilen ürünler ve yıllık üretim. 3) İhracat ürünleri (Dolar bazındaki büyüklüğe göre). 4) İhracatçı firmaların yıllık ihracatları ($). (Hangi mevsimlerde ve hangi ülkelere).
DİĞER ARAŞTIRMALAR:
Burdur'un OSB imkanları: I.OSB'de durum. 2) II.OSB'de durum. 3) III.Veya Bölgesel OSB'de durum raporları.
Burdur Mermercilik takibi:
Burdur mermerciliğinin üretim ve ihracat olarak, hızlı gelişimi devam etmektedir. Ancak bu gelişimin çeşitli boyutlarıyla ve ihracat trendiyle ciddi takibi de gerekmektedir.
Burdur'da hayvancılık profili:
Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanı sayıları. 2) İşletmeler: (Kapasitelerine
göre ve kullanılan teknoloji seviyesi). 3) Yıllık üretim: (sığır ve tavuk) Et ve süt üretimleri. 4) Pazar alanları (kullanılan ve kullanılabilecek).
Burdur Turizm Profili:
Burdur'un çok kıymetli turizm potansiyelleri olduğu bilinip, söylenmekte. Ancak planlı, programlı, sistemli ve bilinçli bir çalışma sürecini de maalesef görmek mümkün değildir. Biz Oda olarak, ilgi duyanların istifadesine sunmak üzere, Burdur Turizm Sektörü oluşumu için öncelikle bir 'Burdur Turizm Profili' çıkarmak istiyoruz.
Yatırım Potansiyeli:
Markalaşma, patent, kalite araştırması ve Potansiyel yatırım alanları araştırması; Gibi veri ve bilgi raporları hazırlayacağız.
VİZYONER ÇALIŞMALAR:
Vizyoner Bakış: 2005 yılından bu yana çeşitli ve seri eğitimlerle kazandırdığımız TSE kalite belgelerinin ardından ulaştırdığımız, Uluslar arası hizmet kalite belgesi olan Akredite Oda prestijimizle birlikte, Burdur'un dört ana sektörü içinden uluslar arası markalar çıkarma ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlama çerçevesinde vizyoner gelişim hedefliyoruz.
MECLİS ÇALIŞMALARI:
Genişletilmiş Meclis Toplantıları:
Yine geçmişte başlattığımız, "Her ay bir otorite ile toplantı" şeklindeki meclis çalışmalarımızı da geliştirerek sürdüreceğiz. Bu çalışma ve sonuçlarının rapor kitapçıklar halinde kamuoyumuzla paylaşmayı düşünüyoruz.
REHBERLİK ÇALIŞMALARI:
Proje Rehberlik Birimi: Avrupa Birliği, BAKA, KOSGEB, TKDK-IPART ve benzeri destek kurumlarından üyelerimiz ve tüm Burdurluların, faydalanmasını sağlayacak şekilde proje ve rehberlik çalışmalarını yürütecek bir uzmanlık birimine ihtiyaç vardır. İmkanlar ölçüsünde gerçekleştirmek istiyoruz. Üye ve müteşebbislerimize, özellikle AB projeleri başta olmak üzere, en geniş anlamda rehberlik edebilecek şekilde, bir "Proje Rehberlik Birimi" üzerinde çalışacağız.
Ayrıca, işletmelerin veya sektörlerin yeniden yapılanma ve modernizasyonuna, çevre ve istihdama yönelik çalışmalar gibi, geniş alanda AB fonlarından yararlanılabilecektir. AB'nin Türkiye'ye ayırdığı 2 milyar Euro'dan, AB kaynaklarına dayanan projeler kapsamında, Burdur'un daha fazla yararlanmasını hedefleyen çalışmalar yapacağız.
Yatırım Rehberlik Kurulu: Kafasında her hangi bir şekilde yatırım fikri olanların, ulaşabildiği ve evvela moral destek aldığı, sorularına cevap bulduğu ve endişelerinin giderildiği; formaliteleri bilen, doğru ve süratli gerçekleştiren, birikimli ve yetkin elemanlardan oluşan bir birim olmalıdır. Bu birim, Burdur'un potansiyellerini bilen, her türlü envanter ve istatistik verilerine sahip olmalıdır. Bu envanter ve potansiyellerin bölgesel, ülkesel, global ve konjonktürel değerlendirmelerini yapabilmelidir. Bu birim; İlimizin ve bölgemizin yatırım ve ticari alan ve arsa durumlarını ve hareketlerini, doğru bilgi ve belgelerle bilmeli, arşivlemeli ve takip etmelidir. Burdur'un yerel ve bölgesel yatırım haritasına sahip olmalıdır. Yerelden globale sermaye ve yatırım hareketlerini takip etmelidir.
Mevcut yatırımcı firmaların sağlam altyapı üzerinde büyüme ve gelişmelerinde, birleşmelerinde rehberlik etmelidir. Durumları uygun olan birçok firmayı bir araya getirerek ortaya koyacakları hisselerle yeni ve güçlü bir yatırım oluşumu planlamalı ve buna rehberlik etmelidir. Öncelikle Burdurlu yatırımcılara, yatırım sermayesi ve fikri olanlara ulaşmalıdır. Herhangi bir şekilde sıkıntıya düşen firmalara da rehberlik etmelidir.
TİCARETİN GELİŞİMİ:
Ticari alan ve hareketlilik: Ticaret ve hizmet sektörümüzdeki durgunluğu
giderecek çalışmalar olarak, geçmişten beri söylemlerimizde ve dergilerimizde önerdiğimiz ve ifade ettiğimiz "Ticari alan ve hareketlilik" hedeflerimize ilişkin çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda; Belediye Başkanımız, Vekillerimiz, Üniversitemiz, Kent Konseyi ve STK temsilcilerinden oluşan bir heyet vasıtasıyla; şehrimizin uygulanabilir, sürdürülebilir ticari gelişim plan ve programlarını oluşturup, yürüteceğiz."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
19.07.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.