Skip to main content

BUTSO Ezme Komisyonu, ezmeci esnafa "Coğrafi İşaret" denetimi yaptı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Burdur Ceviz Ezmesi Denetim Komisyonu, Ceviz Ezmesi imalat ve satışını yapan esnafa, "Coğrafi İşaret" denetimi yaptı. Denetim sonucu, üretim ve satış şartlarının genel itibariyle istenilen seviyede olmadığı, ancak ideal duruma ulaştırılabilecek koşulların yerine getirilebilmesinin de mümkün olduğu ve bu nedenle, eksikleri belirtilen esnafa süreli uyarılarda bulunuldu.

Yedi kişilik Denetim Komisyonunun değişik açılardan denetimden geçirdiği, 12 iş yerine, eksiklerin tamamlanması için bir aylık süre verildi.

Coğrafi işaretli "Burdur Ceviz Ezmesi" Denetim Komisyonu Tutanağı, şöyle:
1- Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın C 2008/024 Başvuru numarası ile Coğrafi İşaretini aldığı "Burdur Ceviz Ezmesi denetimi 20.08.2011 Cumartesi günü saat 10:00'da başlanmak sureti ile gerçekleştirilmiştir.

2- Aşağıda isim ve unvanları yazılı işletmeler bilfiil yerinde denetlenmiştir.
a) Metin Ölmez - Öz-Emek Şekerleme
b) Mehmet Kalabalık - Tatlan Şekerleme
c) Ensar Şekerleme Ltd. Şti
d) Altıparmak Gıda Ltd. Şti
e) Zuhal Gürcan – Berk Şekerleme
f) Mustafa Kaplan – Özbal Şekerleme
g) Lütfi Aklaya – Special La-mi
h) İsmail Demirci – Emek Şekerleme
ı) Remzi Tür – Kanaat Şekereleme
i) Orhan Leblebici
j) Ali Rıza Hancıoğlu
k) Süreyya Efe – Efe Şekerleme

3- Burdur Ceviz Ezmesi'nin ilk denetimi olması sebebi ile firmaların eksiklikleri tespit edilmiş, eksikliklerin en kısa zaman içerisinde giderilmesi istenmiştir. İkinci denetimde; eksikliklerin görülmesi halinde cezai işlem uygulanacağı, işletme sahiplerine söylenmiştir.

4- İş bu kararlar Denetim Komisyonu Üyeleri tarafından 20.08.2011 tarihinde imza altına alınmıştır.
Denetim Komisyonu Üyeleri:
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası: Sedat Öz. Tarım İl Müdürlüğü: Mehmet Şimşek. Sağlık İl Müdürlüğü: İhsan Gürbüz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü: Hasan Çağlayan. Burdur Belediye Başkanlığı: Ali Uysal. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği: Mustafa Fidan. Aşçı ve Kebapçılar Odası: Birol Kaval'dan oluşmuştur.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
22.08.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.