Skip to main content

BUTSO Doğaltaş Envanter Çalışmasını Tamamladı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Burdur'un lokomotif sektörlerinden Mermercilikle ilgili olarak ihtiyaç duyulan envanter çalışmasının tamamlandığını, geçtiğimiz 27 Haziran 2012 tarihli açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi, Burdur'un mermercilik sektörü, özellikle "Burdur Beji" markasıyla dünya çapında tanınmış talep, üretim ve ihracat sürekli bir artış göstermektedir. Ancak, sektöre ilişkin plan-proje ve stratejik çalışmalar için gereken sağlıklı verilere ihtiyaç duyulmakta idi. Oda olarak bu ihtiyacın karşılanması için, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli "Doğaltaş ve mermercilik sektörünün sürdürülebilir rekabetçilik düzleminde mevcut yapısal durumunun araştırılması ve kümelenme yaklaşımından faydalanarak geliştirilmesi için envanter çalışması" projesini başlattık. Söz konusu proje, Denizli ABİGEM A.Ş.ye ihale edilerek yaptırıldı" dedi.

BUTSO'dan verilen bilgiye göre; Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş. proje çalışmasını tamamladı. Denizli ABİGEM'in söz konusu çalışmayı kitaplaştırma ve CD olarak, kamuoyunun istifadesine sunmak üzere bir çalışma yürüttüğü ve basım işleri tamamlanınca kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.