Skip to main content

BUTSO’dan Üyelerine Yönelik Yılın Son Eğitimi Gerçekleştirildi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in başkanlığında, BUTSO eğitim programındaki 2017 yılının son eğitimi “Profesyonel Yöneticilik ve Liderlik” eğitimi BUTSO Konferans Salonunda İlker Kaldı Eğitim Danışmanlık tarafından gerçekleştirildi. 

İlker Kaldı Sunumunda; Yönetici kimdir, Yönetici Nasıl Davranmalıdır, Yönetici Özellikleri nelerdir” gibi konuları içeren sunumlar ile Türkiye’deki ekonomik tablo ile KOBİ ve Büyük Şirketlerin yapıları ve konu üzerindeki detayların ele alındığı eğitimde Aile Şirketleri ele alınırken, çeşitli örneklerle liderlik ve yöneticilik konularında detaylar verildi.

İlker Kaldı katılımcılara yönelik yaptığı bilgi aktarımında;

Türkiye’de sisteme kayıtlı şirketlerin avantajları ve dezavantajları vardır. Avantajları ekonomiyi ayakta tutmak ve KOBİ dediğimiz küçük ve orta boylu işletmelerin %98.8’i aynı şekildedir. Ama burada her yüz aile şirketinden otuzu evlatlarına kalıyor. Her yüz aile şirketinden 12’si torunlara kalıyor. Dolayısıyla kaynak Kobi finanstır. Onun kaynağı da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’dir.

Bir şirket kuruyoruz ama yaşatamıyoruz neden? Şirket büyüyüp kandi ayaklarının üzerinde duruncaya kadar sıkıntı yaratmıyor bu yönetim sorunu. Çünkü amaç önce tutunmak, sonra işyeri büyüyor. Eleman sayısı artıyor. Yani hafif bir tatlı sızı şeklinde başlıyor. Bir süre sonra ağır bir diş sancısı gibi yönetim ve liderlik meselesi şirketin ortasına bomba gibi düşüyor. Yani sonuç olarak bizim şirketlerimiz bilinçli ve sistemli bir şekilde büyümüyorlar. Bu durumun çözülür yolu yönetici çalıştığı sektörü iyi bilsin. Türkiye’yi, dünyayı iyi bilsin. Pencereleri açık olsun.” Dedi.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik üyelerimize yönelik eğitimler hakkındaki değerlendirmesinde ise şu ifadeleri yer verdi;

“Odamızın üyelere verdiği hizmetler arasında eğitimin özel bir yeri vardır. Günümüz iş dünyasına hâkim olan “Yaşam Boyu Öğrenme Felsefesi” ile Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, Kanun ve mevzuatlarda yaşanan değişiklikler sonucu ortaya çıkan, Ekonomi ile teknolojideki gelişmelere paralel olarak ihtiyaç duyulan konularda çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimlerle üyelerimizin taleplerini karşılamak kadar, firmalara kalifiye eleman sağlamak ve personel altyapılarını güçlendirmeyi, genç nüfusun istihdam olanaklarını arttırmayı da hedefliyoruz.” Dedi

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.