Skip to main content

BUTSO’dan “Hayata Tutunuyorum” projesine destek

Odamız, Burdur Valiliğinin başlattığı “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesine destek verdi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak ve Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Keyik “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. Burdur Valiliği Toplantı Salonundaki işbirliği için imza törenine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden İzzet Geçer ve Orhan Çiçek de katıldılar.

PROJE İLE TOPLUMA KAZANDIRILMASI
Vali Hasan Şıldak: “İlimizde bir süredir uygulamakta olduğumuz uyuşturucuyla mücadelemizin bugün ikinci bir aşamasını hep birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz. Burada öncelikle projenin şu ana kadar yürütülmesinde emeği geçen çaba sarf eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mutluyuz çünkü bu işe başlarken ilimizde sosyal bir proje olarak her ne kadar ilimiz küçük bir nüfusa sahip olsa da çağımızda yer alan bağımlılık derecesine varan ve insanları sağlığından eden uyuşturucu terörünün küçük de olsa yansımaları ilimizde mevcuttu. Bunu tabi ki biliyoruz. Bunu bir proje şemsiyesi altında sistemli bir çalışmayla kendi gayretlerimizle ve İŞKUR desteğiyle belirli bir aşamaya getirdik. Bugün itibarıyla projemiz kapsamında önemli bir sayıya ulaştık. 69’u uyuşturucu, 6’sı da alkol bağımlısı olmak üzere 75 gencimizle bir irtibat kuruyoruz. Bunların bir kısmı çeşitli sebeplerden dolayı projemizin dışına çıkmışlar. Kimi il dışına göç sebebiyle, kiminin ulaşılamama gibi sorunları var ama biz şu anda önemli bir kitleyle devam ediyoruz” şeklinde konuşarak başlattığı açılış konuşmasında uyuşturucu batağına saplanmış insanların elinden tutup sürekli destek sağlayarak topluma kazandırılması misyonunda olduklarını belirtti.
Vali Hasan Şıldak, Yönetim Kurulumuz ile birlikte daha önceden mutabık kalınan esaslar üzerine bir protokol imzalayarak iş dünyasından da destek aldıklarını vurguladı.

HEPİMİZİN ÇOCUKLARI BU RİSKİ TAŞIYOR
Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Keyik yaptığı konuşmada; “BUTSO olarak böyle bir projenin içerisinde yer almamızdan dolayı duyduğumuz memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Böyle bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde olmamız bizleri mutlu etti. Hep birlikte olursak bu projeyi hayata geçirebileceğimizi düşünüyoruz. Bu manada da ilgili şirket yöneticileri ile zaten iletişime geçtik. Bazılarından geri dönüşler bile oldu. Şu anda bu süreci sıkıntısız geçireceğimize inanıyoruz çünkü hepimiz bu gök kubbenin altında yaşıyoruz. Çocuklar da bizim çocuklarımız. Bugün burada toplanan kişilerin çocukları da şu veya bu şekilde bugün uyuşturucu batağına bulaşabilirdi, bu risk her zaman olduğu için konuya böyle bakmamız lazım. Bu insanları sahiplenmemiz, hayata kazandırmamız gerekir. Çünkü dışarıda oldukları zaman kendilerine zarar verme riskleri daha yüksekken bu proje ile en azından bu zararın önüne geçmiş de oluyoruz. Bu vesile ile projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler BUTSO Yönetim Kurulu olarak bu proje için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İş insanlarımızın da bize destek olacağı inancındayım” dedi.

İşbirliği toplantısının ilerleyen bölümlerinde projenin içeriği, sorumlulukları ve işleyiş seyri hakkında detaylar verildi. Toplantının sonunda da işbirliği protokolü imzalandı.

 

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.