Skip to main content

BUTSO’dan Defterdar Taşaltın’a Veda Yemeği

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Defterdarlıktan emekli olan Ramazan Taşaltın için veda yemeği verdi. BUTSO Başkanı Yusuf Keyik; yemekte yaptığı konuşmada, “Ramazan Bey, zaten vereceğimiz vergiyi, severek vermemizi sağlamıştır” dedi.
BUTSO, Burdur Defterdarlığından emekli olan Ramazan Taşaltın için, geçtiğimiz gün Grant Özeren Otel’de veda yemeği verdi. Protokol ve işadamlarından oluşan geniş katılımlı yemeğe; Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Baro Başkanı Yusuf Çiftçi, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı, Eski Burdur Milletvekili Mehmet Alp, Emekli Defterdar Ramazan Taşaltın, ev sahibi BUTSO Yön. Kur. Bşk. Yusuf Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başer, Burdur Kent Konseyi Başkanvekili Orhan Akın ve Burdurlu işadamları katıldı.

Defterdar Ramazan Taşaltın’ın emekliliği nedeniyle verdikleri yemeği, “Vefa fikri ve kadirşinaslık kültürümüzün bir gereği olarak” yerine getirdiklerini belirten BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, yemekten sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve iş adamları olarak, en sık muhatap olduğumuz bir kurumdur Burdur Deftardarlığı’mız. Bu kurum doğal olarak bizim kazançlarımızın önemli bir kısmını alan ve çeşitli sebeplerle cezalar ödediğimiz ve dolayısıyla bizim için çok sevimli olmayan bir devlet kuruluşudur.
Ancak bu durum, uzun yıllar yöneticiliğini yapmış olan değerli Ağabeyimiz Ramazan Bey’in özel kişiliği ve samimi yaklaşımları ile hiç de öyle olmamış; daima sıcak ilişkiler içinde geçmiştir. Karşılaştığımız sıkıntılarda, birbirimizi karşılıklı olarak dinlemiş, kanunlar çerçevesinde ve belli bir anlayış içinde sorunlarımız çözülmüştür.
Ramazan Bey, esprili ve güler yüzlü yaklaşımlarıyla, “Sermayesiz ortak” diye takıldığımız Defterdarlığı bize sevdirmiş, zaten verecek olduğumuz vergilerimizi daha bir severek vermemizi sağlamıştır. Aynı zamanda ödediklerimizi, bize dönecek karlı bir yatırım olarak algılamamızda ve vergi bilinci kazanmamızda oynadığı değerli rol için de çok teşekkür ediyorum. Biz iş adamlarına ağabeylik yaparak geçen 40 yıllık meslek hayatı, emeklilik nedeniyle sona eren Ramazan Bey’e bundan sonrası için eşi ve çocukları ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyor.”

Emekli olan Defterdar Taşaltın da “Emeklilik benim için yeni bir hayat başlangıcı olacak” diyerek başladığı teşekkür konuşmasında; “Resmi olarak 657’den emekli oldum ama, özellikle Burdurlu mükellefler için, fikir teatisinde bulunarak faydalı olmaya devam edeceğim. Ben 42 yıldır kamu görevlisi olarak çalıştım. Bunun 32 yılını, fiilen Defterdar olarak çalıştım. Dolayısıyla Türkiye’de en uzun süre defterdarlık yapan kişiyim. Bütün Bakanlarıma teşekkür ediyorum. Ben Burdur’da vicdanı hür, başı dik, Gazi Caddesi’nde aslanlar gibi adımlarımı atabilecek bir şekilde masmavi bir deniz bırakarak ayrıldığıma inanıyorum. Bana bunu sağlayan çalışma arkadaşlarıma, şimdiki ve önceki Valilerime, Milletvekillerime, Kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine, basın mensuplarına ayrı, ayrı teşekkür ediyorum.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve Meclis Başkanı Feyzi Oktay’ı geldiğimde Başkan olarak tanımıştım, emekli olurken de başkanlar olarak bırakıyorum. Odalarımızla, hep ortak noktada uzlaşarak, ilişkilerimizi sürdürdük. Onlara da özellikle teşekkür ediyorum. Burdur’un bu ayrılıkta bana gösterdiği bu güzel alakaya, ayrıca çok teşekkür ediyor, her şeyin en güzeli Burdur’un olsun, Allah’a ısmarladık diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Emekli Defterdar Ramazan Taşaltın’a, Burdur Defterdarı olarak yaptığı güzel çalışmaların anısına, Burdur Valisi Hasan Kürklü ve Başkan Yusuf eliyle, BUTSO’dan Burdur yapımı bir keman, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar’dan ve Burdur Kent Konseyi Başkanvekili Orhan Akın’dan da birer plaket takdim edildi.

İlgili Fotoğraflar



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.