Skip to main content

BUTSO’da Yenilenebilir Enerjide TurSEFF Destekleri Anlatıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ile Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğinde Burdur’da yenilenebilir enerji yatırımlarına sağlanan finansman destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda; KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan TurSEFF projesi kapsamında sağlanan finansman kaynaklar anlatıldı.

BAKA, BUTSO ve Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğinde Burdur’daki toplantıya; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile özel sektör temsilcileri katıldı. TurSEFF’den Proje Müdür Yardımcısı Emre OĞUZÖNCÜL, Banka İlişkileri Müdürü Seyran HATİPOĞLU, Enerji Mühendisi Ahmet ÇELİK ile Şef Mühendis Mesut AVCI katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda; Burdur ile bölgedeki işletmelerin yaralanabilecekleri enerji verimliliği veya yenilenebilir enerji projelerine yönelik finansman kaynaklarından daha fazla nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler verildi.

Sektör yatırımcılarına yönelik teşvikler, destekler, hibeler, fonların ve mevzuatlar ile özel fonlar kapsamında TurSEFF’in tanıtımı yapılan toplantıda; KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan 2010’da başlayan projeyle ilgili bilgiler verildi. TurSEFF’in destekleriyle enerji verimliliği, atıktan enerji, fotovoltaik güneş, hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal gibi çok sayıda sürdürülebilir enerji yatırımlarına, işbirliği ortağı olan Türk bankaları ile verilen desteklerin neler olduğu anlatıldı.

Burdur’da bugüne kadar 1’i hidroelektrik enerjisi 24’ü de güneş enerjisi projesinin programa başvurduğu, 3 projenin toplam 2,8 milyon Euro’luk finansman desteği aldığına dikkat çekildi. TurSEFF’in, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın özel sektörde KOBİ ölçeğindeki şirketlere, uygun bulunan enerji verimliliği ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımlarının finanse edilebilmesi için katılımcı bankalar kanalıyla finansal kaynak oluşturduğu anlatılan toplantıda; yatırım projelerini yüzde 100’e kadar finanse edebilip 15 yıla varan vadelerle büyük avantajlar sağlandığı ifade edildi. Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.