Skip to main content

BUTSO'da Çinlilerle İş Görüşmeleri Yapıldı

Burdurlu İşadamları, BUTSO'da Çinlilerle İş Görüşmeleri Yaptı.BAKA tarafından BUTSO'ya getirilen Çinli işadamları, Burdurlu işadamları ile toplu ve karşılıklı görüşmeler yaptı. Karşılıklı üretim ve ticaret imkanları araştırıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)’na getirilen Çinli işadamları, Burdurlu işadamları ile toplu ve karşılıklı görüşmeler yaptı. Çin’in Hebei Eyaleti’nden Tarım makineleri, mermer, enerji, bisiklet ve cam sektörlerinde yer alan altı kişilik Çinli heyet, BUTSO Meclis Salonunda bir araya geldikleri Burdurlu işadamlarına, yaptıkları üretim ve ticaret alanlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler verdiler. Burdur ekonomisi ve sanayisine ilişkin genel bilgiler veren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, özellikle uzun yıllardır atıl vaziyette duran Burtrak Fabrikası alanında, Hebei Eyaleti’ned üretilen XINGTAI FIRST marka traktör firması ile herhangi bir üretim ortaklığı yapılıp, yapılamayacağına ilişkin sorular yöneltti. Çinli Heyet temsilcisi, düşünceye olumlu baktıklarını ve bunun ayrıntılı görüşmelerle ele almak istediklerini ifade etti.

Değişik sektörlerden Burdurlu işadamlarının soru ve önerilerine, tercüman aracılığı ile ayrıntılı cevaplar veren Çinli işadamları, kartlarını dağıtarak, karşılıklı iletişim içinde olmak istediklerini belirttiler. Değişik sektörlerde, karşılıklı ticari ve sanayi işbirliklerinin sağlanması ve düzenlenmesi yönünde, BAKA aracılığı ile çalışmaların yapılması ve iş geliştirme mutabakatı yapıldı.  

Çin Hebei Eyaleti resmi temsilcisi ve işadamları ile yapılan görüşmeler, birlikte yenen öğle yemeğinde de sürdürüldü. Yemekteki bölüme; Burdur Vali Yardımcısı Bülent Uygur ve Belediye Başkanı Sebahaattin Akkaya, Defterdar Ramazan Taşaltın da katıldılar.

Burdur’a gelmekten ve işadamları ile tanışmaktan duydukları memnuniyeti belirten Çinli heyet, Eyaletlerine ilişkin bir flama hediye ettiler. Karşılıklı ticari ilişkiler bakımından verimli geçtiği belirtilen Toplantı ve yemek sonunda toplu fotoğraflar çekildi.  

Çin Hebei Eyaleti işadamları ile yapılan görüşme alanları şöyle oldu:

A)Çinli ticari heyet, Türkiye’de Türk-Çin ortaklığı ile yapmak istedikleri yatırımlar olarak;
1.       Yıllık 30 bin adet elektrikli bisiklet montajı yapılacak üretim tesisi
2.       Yıllık  bin adet küçük ve orta boy traktör montajı yapılacak üretim tesisi
3.       Günlük 15 bin metrekare haddelenmiş ve desenli cam üretim tesisi
4.       Yıllık 50 bin adet su ısıtma amaçlı solar vakum tüp üretim tesisi
5.       Lityum pil üretim tesisi
6.       18 MW’lık Güneş Enerji Santrali
 
B)Çinlilerin Türk tarafından Çin’de Türk-Çin ortaklığı ile yapılmasını istediği ticari teklifler:
1.       Yağlık gül üretimi
2.       Yıllık 50 bin ton enerji tasarrufu sağlayan makine yağı üretimi
3.       Yıllık 10 bin adet yeni enerji motorları üretimi
4.       Yeni enerji araçları
5.       Yaş meyve işleme tesisleri
6.       Uluslararası lojistik depoları

C) Genel ticari teklifler:
1.       Çine pomza, mermer, demir cevheri, gül ürünleri, kuruyemiş( ceviz, fındık,badem, fıstık), kurutulmuş meyve, çukulata
2.       Çin’de Türk malı deri konfeksiyon ürünlerinin satıldığı bir mağaza kurulması

D) Çin’den ihracat yapmak istedikleri ürünler:
1.      Elektrikli taşıtlar (otomobil, tur arabaları, tekneler, çöp arabası)
2.      Taşıt ve motosiklet aksesuarları
3.      Yetişkin ve çocuk bisikletleri
4.      Tarım alet ve makineleri
5.      Her türlü taşıyıcılar, boru takımları, standart komponentler
6.      Her çeşit cam yapı malzemesi, kurşun geçirmez cam, PVC kapı ve pencere çerçevesi
7.      Elektronik ürünler, evler için güneş jeneratörleri, solar vakum su ısıtıcıları, solar sokak lambaları, solar bahçe lambaları, LED lamba

E) Türkiye’de Mühendislik hizmeti verebilecekleri alanlar:
1.      Gayrimenkul, her türlü kurumun işleri, Madencilik
2.      Kamu binaları, okul, üniversite, oteller, Ticari ve konut alanları için su ısıtma sistemleri.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
14.11.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.