Skip to main content

BUTSO'da Burdur Platformu

Vali Süleyman Tapsız, Burdur'daki görevine atanması nedeniyle kendisini ziyaret eden kurum ve kuruluşlara yaptığı nezaket ziyaretleri kapsamında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'nı da ziyaret etti. Ziyarete Burdur Milletvekili ve TBMM Katip üyesi Bayram Özçelik de katıldı. BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik tarafından karşılanan Tapsız, ziyarette hazır bulunan Oda Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile bir süre sohbet etti. Özçelik'in de katılımı ile Burdur'un öncelikli sorunları üzerinde mini bir genel görüşme yapıldı. Vali Tapsız'ın, Burdur Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yusuf Keyik'e yaptığı iade-i ziyarette Oda Meclis Başk. Feyzi Oktay, Başkan yardımcısı Ali Gür, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Kısaoğlu, Alaettin Seçilmiş, Kadın Girişimciler Kurulu Yöneticileri Emine Kanık, Gülay Korur ve eski Oda başkanlarından Metin Çöllü bulundular.

Feyzi Oktay, Aile Hekimliği uygulaması ile karşılaştığı yerli-yersiz rapor alımları ile önemli işgücü kayıpları yaşadıklarını anlattı. Vali Süleyman Tapsız, bunun bir bakış tarzı olduğunu, sorumluların daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

ÇÖZÜM İÇİMİZDE
Halen Antalya'da bulunan eski Oda Başkanı Çöllü, Antalya'ya göçmesinin sebebini açıklayarak, Burdur'un kalkınmasının teşvik şeklindeki devlet desteğine bağlı olduğunu belirtti. Vekil Özçelik ise; 70'li yıllarda ve daha sonraları Burdur'a verilen teşviklerin ve küçümsenmeyecek devlet yardımlarının, dönüm baktığımızda Burdur'u harekete geçirmede motor olamadığını, kendisini ortaya koyamadığını görüyoruz" şeklinde, teşviklerin kendi başına bir fonksiyon olmadığını ifade ederken; Vali Süleyman Tapsız da ilave ederek "Halbuki Anadolu'nun teşvik almamış bazı illerin bugün gelişmiş iller kapsamına girdiğini görüyoruz. Bu gösteriyor ki; çözümü kendi içimizde ve kindi potansiyellerimizi harekete geçirmekte aramalıyız" dedi.

FİZİKİ VE İMAR YAPISI
Keyik; 2003 te burdur teşvik alsaydı, yatırımcıya nereyi gösterebilirdik? Şu an başvuranlara gösterecek bir yerimiz yok. Maalesef Burdur imar çalışmalarında şanssız. Uzun geçmişimizde imar planlaması yapılamamış. Ticari alan yok. Alt yapımız yok. Bir Adalet Sarayı için arsa göstermekte zorluk çekiliyor" dedi. Keyik ayrıca, Kayseri örneğinden söz ederek, Burdur'un fiziki çemberini kırması gerektiğini ve İnsuyu Havzası'nı imara açmasından başka çıkış yolunun bulunamadığını belirtti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.