Skip to main content

BUTSO'da Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun ile ilgili konferans yapıldı.

Gelir İdaresi Daire Başkanı Mehmet Arabacı tarafından, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun” ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Arabacı ve Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun anlatıldı. Saat 15:00 de başlayan konferansa, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Arabacı, Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız, SGK Burdur İl Müdürü Bayram Balban, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, muhasebeciler ve vatandaşlar katıldı.



Burdur Defterdarı Sedat Ayyıldız “Bu kanunu herkes duysun, duymayan kalmasın. Çünkü böyle bir düzenleme bir daha gelmeyebilir. Bilindiği üzere Bazı Alacakların Yapılandırılmasına ilişkin kanun, yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Kanuna baktığımız zaman her şey var. Kesinleşmiş vergi alacakları, alacaklarda ödeme kolaylığı, itilaflı dosyaların sulh yoluyla sonlandırılması, geçmiş dönemdeki borçların yeniden yapılandırılması, beyan edilmiş veya edilmemiş gelir ve kazançların pişmanlıkla beyan edilmesi, eczanelere cezasız faizsiz stok düzenlemesinin yapılması, daha önce yapılandırılan borçların yeniden yapılandırılması gibi bir çok mükellefimiz lehine durumlar var. Kanun aynı zamanda, mükelleflerin borç yükünün azaltılması, finans yapıların kuvvetlendirilmesi ve kayıtlarının gerçek, uygun hale getirilmesini kapsıyor. Bunları bir araya koyduğumuz zaman sizlerin büyümesini sağlayacak. Sizler büyürken ülke büyüyecek. Birinci amaç, sizlere kolaylık, sizlerin büyümesi ve ülkenin büyümesi. Bu nedenle biz bu kanununu önemsiyoruz. Özellikle Oda Başkanlarımızdan ve Mali Müşavirlerimizden birinci isteğim bu kanunun herkese duyurulması. Bakanlığımızın bir sloganı var: Gelin Barışalım. Ben de diyorum ki; bu kanunu herkes duysun, duymayan kalmasın. Bu kanunda, bugüne kadarki yapılmış en mükellef lehine yapılmış düzenlemeler var. Biz olabildiğince Burdur’da ve diğer ilçelerimizde tüm mükelleflerimize, mükellef olmayan diğer borçlularımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Mutlaka vergi dairesine uğrayın. Dostlarınıza, arkadaşlarınıza uğramalarını tavsiye edin. Çünkü böyle bir düzenleme bir daha gelmeyebilir.”şeklinde konuştu.


Daha sonra Gelir İdaresi Daire Başkanı Mehmet Arabacı, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi: “Bu kanunu çok önemsiyoruz. Çiftçimizden, esnafımızdan, ticaret erbabımızdan, serbest meslek erbabımızdan herkesi ilgilendiren mevzu kanun içerisinde yer alabilir. Bu kanunda yapılmaya çalışılan şu: eğer bir borcunuz varsa bunu hemen yapılandıralım. Bunu herkes duysun, eşimize, dostumuza, akrabamıza, arkadaşımıza, çevrenizdekilere söyleyin. Çünkü burada neredeyse borcunuzun faizinden vazgeçilmesi söz konusu. Sadece yurt içi üretici fiyat endeksi ile endekslenmiş bir para söz konusu. Bu kolaylığı değerlendirelim. Kanunda 30 Haziran 2016 öncesi borçlar yapılandırılıyor. Yapılandırma için son müracaat ise 31 Ekim 2016 tarihidir. İlk 2 taksiti aksatmadan ödemek gerekiyor. Yapılandırmada 2 taksit aksatılabiliyor, devlet bu esnekliği sağlıyor ama 3. Taksit aksamasında ise yapılandırma bozuluyor. 2 aydan ara ile taksitlendirme yapılıyor. Mesela 6 taksit istediniz, 1 yıl içinde 2 ayda bir şeklinde borcunuz yapılandırılıyor. Taksitlendir 6, 9, 12, 18 ay şeklinde yapılıyor. Kanunda çok kolaylık var. Bu kanundan yararlanalım. Herkese duyuralım.”diyerek kanun ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sunum bitiminde Gelir İdaresi Daire Başkanı Mehmet Arabacı, katılımcıların sorularını cevapladı.

Daha sonra SGK Burdur İl Müdürü Bayram Balban da, kanun ile ilgili açıklamalarda bulundu. SGK’ya borcu olanların borçlarını yapılandırmasını isteyen Balban, bu kolaylığın bir daha gelemeyebileceğini de hatırlattı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.