Skip to main content

BUTSO Çin gezisini başarıyla tamamladı

BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) 14-23 Nisan tarihleri arasında düzenlediği Uzakdoğu turunu başarıyla tamamladı. BUTSO Yönetiminde 82 kişiden oluşan Burdurlu işadamları Çin, Shanghai, Guangzhou, Hong kong, Macau gibi dünyanın en hızlı gelişim seyri gösteren ticaret ve teknoloji merkezlerine, büyük kazanımlar sağlayan dokuz günlük bir ufuk turu gerçekleştirdi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Yönetim Kurulu Bşk. Yardımcılırı Ali Gün ve İbrahim Solak ile Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Gündüzalp yönetiminde, dokuz günlük Uzakdoğu, ufuk turu iş gezisini başarıyla tamamladı.

Geçtiğimiz hafta, 14 Nisan günü başlayıp, dokuz gün süren ve 82 kişiden oluşan Burdurlu işadamları; Çin, Shanghai, Guangzhou, Hong kong, Macau gibi dünyanın en hızlı gelişim seyri gösteren ticaret ve teknoloji merkezlerine, büyük kazanımlar sağlayan dokuz günlük bir ufuk turu gerçekleştirdi. Ülkemize çok uzak, çok karmaşık, çok bilinmeyenli, çok gizemli, çok sırlı, çok hızlı gelişim gösteren ve Batılı gelişmiş ülkelerin korkulu rüyasını oluşturan bir ülkeye BUTSO Başkanı Yusuf Keyik yönetiminde yapılan zorlu geziden, umulandan öte büyük kazanımlarla dönüldü.

Burdur'un bu tür gezilere büyük ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Keyik gezi izlenimleri hakkında şunları söyledi; "Gelişim ve kalkınma ihtiyacı olan Burdur'un, bu tür görgü, bilgi ve ufuk açıcı gezilere büyük ihtiyacı vardır. 82 işadamımızla, dokuz günlük zorlu bir gezi düzenledik. Allah'a şükür başarıyla tamamladık. Üç büyük şehirde yaptığımız geziden büyük kazanımlar sağladık. Bu gezi boyunca, genel olarak ülkemiz ve özellikle de Burdur'umuzun gelişmişlik düzeyi ile karşılaştırmalar yapma fırsatları bulduk. Şehirleşme konusundan, trafiğe, ticarete, sanayileşmeye, verimli ve düşük maliyetli üretime ve insani davranışlardan, hayatın düzenli işleyişine kadar, pek çok konudaki düşünce ufkumuzda şimşekler çakan yeni sayfalar açıldığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Katılımcıların izlenim ve isteklerinde de belirtildiği gibi, bundan sonra bu tür geziler düzenlemeye devam edeceğiz. Zira Burdurlu işadamları olarak, gezilerin sağladığı ufuk gelişimine büyük ihtiyacımız var."

SHANGHAİ (ŞANGAY)
Gezinin birinci günü, Çin'in gelişmiş büyük şehirlerinde olan Shanghai'de TC Büyük Elçiliği Shanghai Konsolosluğu ile görüşüldü. Konsolos Deniz Eke Hanımefendi ve Ticari Ateşeler Halil Afşar Ata ve Serdar Afşar ile yapılan mermer sektörü ağırlıklı görüşmelerde; en ağırlıklı olarak, Çin'de büyük talep bulunan Burdur Beji mermerinin, blok satıştan ziyade, işlenerek, katma değer kazandırılmış mermer satışına nasıl dönüştürebiliriz ve bu alanda kazancımızı nasıl arttırabiliriz? Sorusuna cevap arayışları üzerinde duruldu. Çinlilerin çok ucuza aldıkları blok mermeri işleyerek, bizden çok ucuza mal ettikleri mermeri, bizim işlenmiş mermerimizden çok daha yüksek fiyatlara satmış oldukları öğrenildi. Bir mermer firmasının, 50 katın üzerindeki binaların müteahhidi ile anlaşarak, büyük miktarlarda mermer satışına ulaşan, çok sayıda büyük mermer firmasıyla nasıl baş edilebileceği üzerinde beyin fırtınası sağlayan görüşmeler yapıldı.
Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmelerde; Konsolosluğun yapacağı çalışmalarla, Çinli büyük firmalardan bir grupla, Burdur'a inceleme gezisi düzenlenmesi çalışması ve Çin'in uygun şehirlerinde, Burdurlu firmaların birleşerek bir mermer fabrikası kurmaları konusu ele alındı.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik'in yanı sıra, Ali Gür, İbrahim Solak, Ömer Faruk Gündüzalp, Genel Sekreter Sedat Öz, BTB Meclis Bşk. Orhan Akay, Meclis Üyesi Zeki Evren, TSE Müdürü Hasan Akçay, Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın'ın, H.Ali Daldal, Ömer Çeliker'in de katıldığı, bu çok faydalı ve verimli görüşmelerde Konsolos Deniz Eke'nin yanı sıra, Ticari Ateşeler Serdar Afşar ve Halil Afşar Ata da hazır bulundular.
Geziye katılanlar, Çin'in serbest ekonomi sistemine geçiş sağlayarak, büyük mesafeler aldığını, 20 milyonluk Shanghai'ın, bir küçük Amerika olduğunu, büyük bir hayranlıkla ifade ettiler.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.