Skip to main content

BUTSO Çin gezisinden ilk ses; Şanhgay Başkonsolosu'ndan mektup

BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik, yaptıkları Çin gezisinden verimli sonuçlar almaya devam ettiklerini, temasların sonucu olarak da Çin'den ilk ses olarak ve kardeş oda çalışmasına ilişkin Şanghay Başkonsolosu Deniz Eke'den mektup geldiğini açıkladı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yönetiminde, 14 Nisan'da başlayıp, dokuz gün süren, Çin gezisi yapılmıştı. Üç büyük Çin şehrine yapılan gezinin Şanghay ayağında, TC Şanghay Büyük Elçiliği ile ikili temaslarda bulunulmuştu. Bu görüşmelerden, sonuç almaya yönelik ilk sesin geldiğini belirten Başkan Keyik, Başkonsolos Deniz Eke'den, Burdur'un Çin ile yapabileceği ekonomik ilişkilerde ilk adım olabilecek mektup aldıklarını belirterek, bir açıklama yaptı.

Gezilerin faydasına inandığını ve bundan sonra da yurt içi ve yurtdışı gezilere devam edeceklerini vurgulayan Başkan Keyik'in; Çin Şanghay Başkonsolosluğu'ndan aldıkları mektup ve yaptıkları çalışmaya ilişkin açıklaması şöyle:
"Burdurlu 82 işadamıyla, 14 Nisan'da başlayan ve dokuz gün süren, Çin'in üç büyük şehri olan Şanghay, Guangzhou, Hong Kong'a gezi yapmıştık. Gezinin ilk ayağında, Oda yönetimi ve Burdurlu işadamları olarak, TC Şanghay Büyük Elçilisi Başkonsolos Deniz Eke Hanımefendi, Ticari Ateşeler Halil Afşar Ata ve Serdar Afşar ile bir heyet halinde görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmelerde, Burdur'un sanayisi, üretimi, dış ticareti ve özellikle Çin'e yapılan blok mermer satışlarına ilişkin konular üzerinde duruldu."
Hedeflerinin işadamlarımızın ufkunun gelişimini sağlamak ve daha fazla ihracat olduğunu vurgulayan Keyik şöyle devam etti: "Türkiye genelinde olduğu gibi, Burdur'un da Çin ile olan ticaret hacminde büyüme görüldüğü ve Burdur'un 2010 yılında ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Çin'in en başta yer aldığı bilinmektedir. Bunu daha ileri seviyelere nasıl taşıyabileceğimizi ele aldığımız görüşmelerin sonucu olarak, Sayın Başkonsolos Eke'den bir mektup aldık. Mektupta, Şanghay'da bir ticaret ve sanayi odası ile 'Kardeş Oda' kapsamında, Burdur-Çin arasında bir dış ticaret zemini hazırlanabileceğini, dolayısıyla bu konuya ilişkin olarak BUTSO'nun tarihçesi üye durumu, Burdur'un sanayisi sektörleri, ihracat-ithalat durumları hakkında bilgi almak istediklerini belirtiyorlar.
Biz Oda olarak, hemen harekete geçip, Konsolos Eke Hanımefendinin istediği bilgileri hemen, vakit geçirmeden gönderdik. Hedefimiz, daha fazla üretim, daha fazla ihracattır. Yurt dışı gezilerin, ufuk açıcı faydalarının yanında, somut ticaret hacmi artışı olarak da fayda sağladığını, bu vesileyle görmüş oluyoruz."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
04.06.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.