Skip to main content

BUTSO CHP İle Burdur ve Siyasi Geleceği Konuştu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) aylık olağan meclis çalışması akabinde, CHP il başkanı ve milletvekili adayları ile yaptığı toplantıda, Burdur ve ülke gündemi ile geleceğini konuştu.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Meclis Başkanı Feyzi Oktay Başkanlığında aylık olağan meclis toplantısını yaptı. Toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, geçtiğimiz günlerde 82 kişilik Burdurlu işadamları ile yaptıkları dokuz günlük Cin gezisine ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı. Ardından, Oda meclisine davet edilen CHP Burdur il başkanı ve milletvekili adayları ile Burdur ve ülke gündemine ilişkin açıklamalar yapıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda, BUTSO meclis üyeleri ve yönetim kurulu ile yapılan toplantıya, CHP Burdur İl Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Erman ve beraberindeki Burdur milletvekili adayları Ramazan Kerim Özkan ve Bayram Tekin'in de katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Yusuf Keyik, Ülkenin ve Burdur'un sorunları ve çözümlerine ilişkin beklentilerini açıkladı.

12 Haziran seçimlerine ilişkin, öncelikle hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Keyik, konuşmasında şunları söyledi:
"Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bildiğiniz gibi, her seçim öncesi adaylarımızla ve seçimlerin sonucunda seçilenler ile bir araya gelerek; hem ülke geneli ve hem de Burdur sorunlarına ilişkin beklentilerimizi ifade ediyoruz. Bu konularda sizlerin de ne yapmak istediklerinizi ve varsa projelerinizi dinlemeye çalışıyoruz.
Bizim bu siyasi süreçten beklentimiz; en başta ve büyük önem atfettiğimiz konu, siyasi istikrardır. Zira yatırım, sanayi ticaret ve kalkınma istikrarı sever. İstikrarsız geçen yıllarımızı hepimiz hatırlıyoruz.
Bu demokratik yarış sürecinde, en azından ilimiz siyasi çalışmalarında, partilerimizin ve adaylarımızın birbirlerini düşman kamplar gibi görmemeleri ve siyasetin seviyesini aşağılara düşürmemelerini istiyoruz. Seçim sonunda yine bu memlekete birlikte hizmet edebilmek için birbirimizin yüzüne bakamayacak durumlardan kaçınılmasını, haksız ve çirkin siyaset örneklerinin artırılmamasını istiyoruz. Seçimlerin sonucunda, milletin tercihine saygı gösterilmesinin, demokratik geleceğimiz adına önemini belirtmek istiyoruz. Seçimlerden sonra, seçilenlerle tekrar bir araya gelerek, Burdur için yol haritası çizilmesini istiyoruz."
BUTSO Başkanı Keyik, Burdur'un sorunlarını ise şöyle özetledi:
"-Seçilmişler, atanmışlar, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının birbirinden kopuk çalışmaları,
-Şehrin imar, altyapı, cadde, trafik, park, kaldırım, yol, temizlik, yatırım ve ticari alan sorunları,
-Şehrin gelişmesi için çok önemli olan nazım imar planının, siyasi ve şahsi hesaplara kurban edilmesi.
-Burdur için hayati öneme sahip olan Burdur Gölü ve diğer göllere ilişkin Göl Planları bulunmamakta veya görünür bir uygulamanın bulunmaması,
-Sanayileşme, kurumsallaşma, markalaşma, tanıtım, ticaret, turizm, yatırım sorunları,
-Burdur'un göç sorunu ve bu soruna çare olacak devlet teşviklerinden yeterince yararlanılamaması,
-İlçelerin il merkezi ile ticari ve ekonomik ilişkilerinin kopuk olması,
-İkinci OSB sorunu,
Bütün bu sorunlar ortada durmaktadır. Seçimlerden sonra bu sorunların çözümü için çalışmaların birlikte takip edilmesini istiyoruz."

BUTSO Meclis üyelerine bir sunum yaparak ülkede yapmak istediklerini anlatan CHP İl Başkanı Süleyman Erman, partisinin milletvekili adaylarını tanıttı. Ardından Ramazan Kerim Özkan ve Bayram Tekin Burdur'un sorunları ve düşündükleri çözüm yollarına ilişkin ayrıntılı bilgi verdiler. Meclis üyelerinden gelen sorular üzerine, meclis çalışmalarını anlatan Milletvekili Özkan; TBMM'nde soru önergeleri ve ısrarlı takipleri sonucunda, Burdur'a yapılan hizmetlerde katkıları olduğunu belirtti. Burdur'un müzminleşen imar planı sorununa ilişkin ise; Bayram Tekin açıklamalar getirdi. Toplantı, akşam yemeği ile sona erdi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
7.5.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.