Skip to main content

BUTSO, Burdur Şiş Köftesi patent çalışmasını sürdürüyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), 26.07.2010 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne müracaatla başlattığı, Burdur Şiş Köftesi patent çalışmasını sürdürüyor. BUTSO oluşturduğu sekiz kişilik komisyon yaptığı çalışma ile Burdur Şiş Köftesi'nin Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Mühendisliği raporunu görüştü ve Coğrafi İşaret Tesciline esas teşkil eden özelliklere uygunluğunun kontrol ve denetimlerine ilişkin taahhütnameleri hazırlandı. Komisyona Başkanlık eden Feyzi Oktay, "Burdur Şiş Köftesi'ne coğrafi işaret kazındırmaya bir adım daha yaklaştık" dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Başkanı Feyzi Oktay Başkanlığında BUTSO'da yaptığı toplantıda, Burdur Şiş Köftesi Patent çalışmalarını sürdürdü. Sekiz kişilik Burdur Şiş Köftesi patent Komisyonu, BUTSO'nun 26.07.2010 tarihinde Türk Patent Enstitüsü'ne müracaatıyla başlattığı, Burdur Şiş Köftesi'ne coğrafi işaret kazandırma çalışmasına dün yaptığı çalışma ile devam etti. Komisyonun toplantıda yaptığı çalışma ile Burdur Şiş Köftesi'nin Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Mühendisliği raporunu görüştü ve Coğrafi İşaret Tesciline esas teşkil eden özelliklere uygunluğunun kontrol ve denetimlerine ilişkin taahhütnameleri hazırlandı.

Burdur Şiş Köftesi Patent Komisyonu üyeleri şu isimlerden oluştu; Feyzi Oktay (BUTSO Meclis Başkanı), Yusuf Keyik (BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı), Şeref Ersoyol(Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği), Selçuk Erdem (Burdur Belediye Başkanlığı), İhsan Gürbüz (Sağlık İl Müdürlüğü), Erdem Özmen (Tarım İl Müdürlüğü), Şinasi Varlık (Kültür Turizm İl Müdürlüğü), Birol Kaval (Ahçı ve Kbapçılar Od. İmalatçı)

Toplantıya ilişkin bilgi veren Oda Meclis Başkanı Oktay, "Bu toplantıda yaptığımız çalışma ile Burdur Ceviz Ezmesi'nden sonra, yine Burdur'umuza has ve Burdur'un markalarından biri olan Burdur Şiş Köftesi'ne coğrafi işaret kazandırmaya bir adım daha yaklaştık. İnşallah kısa süre sonra ilan süresi dolunca patent tescil belgemize kavuşmuş olacağız" dedi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
2.5.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.