Skip to main content

BUTSO, 'Burdur’da Bedelli Askerlik' Deklarasyonu Yayınladı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Başkan Yusuf Keyik Yönetiminde yaptığı 'Burdur'da Bedelli Askerlik' Toplantısına ilişkin Sonuç Bildirgesi ve Deklarasyon Yayınladı.

Burdur'da yapılan 21 günlük 'Bedelli Asker Temel Eğitimi'nin kaldırılması sebebiyle, "Burdur ekonomisinin göreceği zararlar ve zararların nasıl telafi edileceği" konusunu sivil toplum örgütleri ile görüştü.

BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik yönetiminde ve Butso Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya; BUTSO Meclisi ve 2. OSB Başkanı Feyzi Oktay, Ticaret Borsası Bşk. Baki Varol, Burdur Esnaf Odaları Birliği Bşk. Recep Kalkan'ın yanı sıra; Burdur DSYB Bşk. Kamil Özcan, Köy-Koop Bşk. Yakup Yıldız, Burdur Ziraat Odası Bşk. Kemal Kubiyay, Esnaf Odası Bşk, Nevruz Gökçeoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Bşk. M.Ercan Taraşlı, BUTSO Yön. Kur. Bşk. Yrd. Ali Gür, Mak.Müh.Odası Bşk. Osman Kısaoğlu ASKON Bşk. Sadık Çelikel, BUTİAD Bşk. Nuri Aktan, Şoförler Odası Bşk. Durmuş Ceylan, CHP İl Bşk.Yrd. Tekin Erol, MHP İl Bşk. Ve Burdur SMMO Bşk. Cihat Çavuşoğlu, BEOB Gn.Sekr. Hüseyin Başıbüyük katıldılar.

BUTSO, söz konusu toplantıya ilişkin sonuç bildirgesi yayınladı. Bildirge ve 4 maddelik deklarasyon şöyle:

BUTSO, STK 'LARLA 28.11.2011 'BURDUR'DA BEDELLİ ASKERLİK' KONULU
SONUÇ BİLDİRGESİ VE DEKLARASYON

1980 Yılı ile 2011 Yılları içerisinde; 353.400 Bedelli Asker ilimizde Askerlik görevini yerine getirmiştir. Bu rakama; % 50 ziyaretçi ekleyecek olur isek, yaklaşık asker ve ziyaretçilerin 530.000 kişiyi geçtiği düşünülmektedir.

Bedelli askerlik süreci içerisinde; hem Burdur esnafımız maddi boyutta katkı sağlarken hem de il olarak, yurt içi ve dışı tanıtım sağlanmıştır.

İlimiz ekonomisine oldukça önemli katkı sağlayan adeta kendi başına bir sektör olan Bedelli Askerlik hizmetinin tamamen kaldırılacak olması sebebi ile aşağıda unvanları ve isimleri yazılı temsilciler bir araya gelmek sureti ile Bedelli askerliğin kaldırılmasının ilimize yansılamalarını ve olumsuz etkilerinin azaltılması için, konuyu aşağıdaki şekli ile deklere etmişlerdir:
1-Burdur Alay Komutanlığı; asker sayısı artırılmak sureti ile Askeri birliğe dönüştürülmeli,
Profesyonel Asker yetiştirilmesinde önemli üst olmalı,
2-Büyük illere sıkışıp kalmış askeri okulların Burdur'a kaydırılması sureti ile kaldırılan Bedelli askerin il ekonomisine katkısı telafi edilmelidir.
3- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)'ne ilave 3 veya 4 Fakülte daha açılmak sureti ile zaman içerisinde bedelli askerin il ekonomisine katkısı telafi edilmelidir.
4-Burdur ili Bölgesel Teşvik Mevzuatında; 2.Bölge iller arasından çıkarılarak, 3 veya 4.ncü Bölge iller arasına alınmalıdır. Bu şekilde yatırımcı desteği sağlanmalıdır.
5-Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Temsilcileri; alınan önerileri kararlarını, en kısa zaman içinde Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'a iletmek üzere Ankara'ya gidilmesine karar vermiştir.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.