Skip to main content

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik: Gelişim Çalıştayı, STK’larla hazırlanmalı idi.

Geçtiğimiz gün, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), MAKÜ’de “Burdur İli Gelişim ve Değişim Fırsatları” konulu bir Çalıştay düzenledi. Toplantıya, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Milletvekilleri Reşat Petek ve Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz’ın açış konuşmasınından sonra, Siyasilerin polemikli selamlama konuşmaları ardından, ikinci oturumda söz alan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; Burdur için çok ciddi bir çalışma olması gereken “Gelişim ve Değişim Çalıştayı”nın, daha hazırlık aşamasında büyük bir hata ile başlamasına vurgu yaparak şunları söyledi:
“Birinci konuşmacı olarak konuşma listesinde yer almakta idim. Ama yedi konuşmacı olduğu ve Ticaret Sanayi Odası olarak sadece bir selamlama için konuşmamın doğru olmayacağını düşündüm. Çünkü konu Burdur’un gelişimi, değişimi ise, bu konuyla doğrudan ilgili bir sivil toplum örgütü olarak, BUTSO bu çalıştayın öncesindeki taslak çalışmalarında ve sonrasında tamamen içinde olan bir kurum olmalı idi. STK’ların ilgisizliği de bu eksiklikten kaynaklanmış olabilir.”

ZİHNİYET DEĞİŞİMİ
Rektör Prof.Dr. Adem Korkmaz, yaptığı açış konuşmasında, değişim-gelişim kavramı ve Üniversite ile ilgisi üzerinde konuştu:
“Değişim ve gelişim dediğimizde, öncelikli olarak zor bir iş, problemli bir konu; çok sayıda bileşeni, çok sayıda değişkeni içine alan bir süreç. Ama en önemlisi, bir zihniyet değişimini içine alan bir kavram. Ne yaparsak yapalım, eğer zihniyeti, fikirleri, düşünceleri değiştiremezsek, yapacağımızı çabalar; kamu bürokrasisini, icraat makamlarını, bütçe makamlarının ayırdığı kaynaklardan öteye giden bir şey olmaz. Onun için değişim esasında; tüm bileşenlerin, sosyal süreçlerin, toplumun zihniyet değişimini içinde barındırması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum.

NEREYE GİDİLECEK? KONSENSÜSÜ
Diğer taraftan, nereye doğru gideceğimiz ve nasıl gideceğimiz konusu oldukça önem taşır. Burdur’un nereye gitmesi gerektiğinin ortaya konması gerekir. Bu da geniş tabanlı bir konsensüsü içerir. Toplumun bütün kesimlerini, iş dünyasını, bürokrasisini, siyasetin, hükümetin, herkesin üzerinde mutabakat sağladığı, toplam değişimi ifade eden bir nitelik taşıması gerekiyor.”

Çalıştay’da bir konuşma yapan Burdur Valisi Hasan Kürklü ise; “Burdur’un nasıl bir şehir ve nerde olması gerektiğinin tartışılması gerektiğini, değişim ve gelişimin hangi yöne doğru olması, bizim Burdur’u nerede görmek istediğimiz, nasıl gideceğimiz gibi soruların cevabını bulmak için, böyle bir toplantı tertip etmeyi düşündüklerini” belirtti.

BAKA adına sunum yapan, fakat Burdur’a ilişkin çok sayıda veri yanlışlığı içeren bu çalıştayı hazırlayan Vedat Kunt, çalışmaların sonunda bir rapor hazırlanacağını kaydetti.

İlgili Fotoğraflar:



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.