BUTSO Başkanı Yusuf Keyik; Burdur Ekonomisine Yön Verenler Ödülü'ne ilişkin açıklama yaptı

Daha önceleri de Burdur kamuoyuna ifade ettiğimiz gibi; Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetimi olarak, "Burdur Ekonomisine Yön Verenler Ödülü" düzenledik.
Amacımız, ekonomimizin gelişimi ve yatırım cazibesinin artırılması yönünde hareket kazandırmaktır. Bilindiği gibi; Burdur ekonomisinin ve dolayısıyla istihdamın durumu, Burdur’un nüfus artışını sağlayacak ve Burdur’un hayat standardını arttıracak trentte bir gelişim ortaya koyamamaktadır.

Bu açıdan; Burdur STK’ları ile birlikte, Burdur basınının da hareketlenmesi gerekmektedir. Bu düşünce ile 24 Temmuz 2014 Basın Bayramı’nda verilmek üzere 1. Ödül Programımızı düzenledik.

Program şöyle:

KİMLER KATILABİLİR?
1-Burdur Merkez ve İlçeleri ile birlikte günlük ve haftalık, düzenli yayın ve dağıtımı olan yerel gazetelerde çalışanlar.
2-Bölgesel ek veya sayfası olan yaygın basın ve ajans temsilcileri.
3-Sesli ve sesli-görüntülü yayın yapan yerel Radyo ve TV’lerin çalışanları.
4-İnternet Gazetelerinin yayıncıları.

ÖDÜL DALLARI:
Ödül, 4 dalda yapılacaktır:
1) Burdur ve Burdur’u da ilgilendiren bölgesel ekonomik gelişim haberleri.
2) Ekonomi haberlerine ilişkin yorum ve değerlendirme haberleri.
3) Ekonomiye ilişkin köşe yazısı ve makaleler.
4) Ekonomiye ilişkin fotoğraf ve videolar.

KATILIMCILARIN DİKKATİNE:
-Yarışmaya katılacak her bir gazeteci 2’şer dalda katılabilir.
-2013 Ocak ile 2014 Temmuz’u arasında yayınlanmış çalışmalar katılabilecektir.
-Haber ve yazıların yayınlandığı kupürler ile A4 kağıdında metinler şeklinde, bir dosya içerisinde hazırlanmalıdır
-Fotoğraflar, A4 ebadında olmalıdır.
-Çalışmalar, Burdur Ticaret ve Sanayi Odasına teslim edilecektir.

PROGRAM:
-7 Temmuz 2014; Başvuru ve dosya tesliminin son günü.
-21 Temmuz 2014; Dereceye girenlerin tespiti.
-24 Temmuz 2014; Ödül töreni yapılacak.