Skip to main content

BUTSO Başkanı Keyik: Sanata Verilen Değer, Hayati Öneme Sahiptir.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Plastik Sanat Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği ‘Karma Resim Sergisi’nin sona ermesi dolayısıyla, düzenlenen plaket törenine katıldı. Ressamların eserlerini, sanatçıların rehberliğinde inceleyen Başkan Yusuf Keyik, taktirlerini ifade etti. Sergiye eserleriyle katılan Ressamlara, Dernek Başkanı Mahir Öztürk yönetiminin hazırladığı plaketler, sanatçıların resimleri önünde, BUTSO Başkanı Keyik tarafından verildi. Keyik; sanata destek için, 10 tablo satın aldı.
Oda Başkanı Yusuf Keyik, sanata ilişkin değerlendirmesinde:
“Sanata ve sanatçıya verilen değer, Türk Milletinin büyüklük ve kadim gelecek belgesidir. Türk kültür ve kimlik tarihi denince, ilk akla gelenlerden birisinin Mimar Sinan olması da bundandır. Burdur’un Teke-Yörük kültürü, Burdur evlerine ve kilimlere işlenmeseydi, Burdurluluktan, ortak duygulardan ve Burdurluluk bilincinden söz edilemezdi” dedi.

Bu anlamda Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.’ sözünün de ışık tutucu olduğunu hatırlatan Başkan Keyik, Burdurlu Sanatçılara destek için 10 adet resim satın aldı.

İlgili Fotoğraflar:



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.