Skip to main content

BUTSO Başkanı Keyik; “Kalkınmanın sırrı, iş ahlakı”

BAKA Yönetim Kurulu olarak, Japonya JATA Fuarı ve G.Kore’ye düzenlenen geziden dönen BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; “Japonya ve Güney Kore kalkınmasında rol oynayan ‘İş ahlakı’na dikkat çekti.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Kurban Bayramı öncesi düzenledikleri Japonya JATA Fuarı ve G.Kore gezisinden dönen BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; Japonya ve Güney Kore kalkınmasında rol oynayan ‘İş ahlakı’na dikkat çekti. Batı Akdeniz turizminin geliştirilmesi amacıyla yapılan Uzakdoğu gezisinde, Japonya’nın dünyaca ünlü Jata Turizm Fuarı’na katılan ve G. Kore’de bir kısım örnek işletmeleri de gezen Başkan Keyik, geziden alınacak önemli dersler olduğunu belirtti. Keyik şunları söyledi:
“Japonya’nın Jata Fuarı, turizmi ön planda olan Batı Akdeniz Bölgemizin istifade edeceği çok önemli özellikler taşımaktadır. Fuarda, Dünyanın önde gelen turizm firmalarıyla görüştük. Görüşmelerimizde, Japonya ve daha sonra gezdiğimiz G.Kore turizm sektörlerinin de Batılı turizm çevrelerinden çok farklı ilgi alanları olduğunu gördük. Akdeniz bölgemizin kumu ve güneşi dışındaki tarih, kültür ve ekolojik alanlarımızla yakından ilgilenmekteler. Bu gezide yaptığımız temaslar, bundan sonra da devam edecek, Özellikle Isparta gül alanları ile Burdur ekolojik ve tarih-kültür alanlarını kapsayan programlar üzerinde çalışmalar yapılacaktır.”
KALKINMANIN SIRRI
Gezinin, farklı kazanımlarının da olduğunu ifade eden Yusuf Keyik; “Burdur ve Isparta’nın Antalya turizminden farklılık taşıyan potansiyellerinin değerlendirilmesi fırsatlarını yakalama faydalarının yanında, belki de bundan da önemli olarak kalkınma sırlarını keşfetme imkanı da bulduk. Özellikle Güney Kore’de gezdiğimiz iş yerlerinde, bizim için ders alınması gereken kalkınma sırrı diyebileceğimiz iş ahlakı ve disiplinleri dikkatimizi çekti. Japonya ve Güney Kore halklarında ortak bir genel ahlak yüksekliği görülmektedir.
Bizim 1950'de, 5090 kişilik Tugayımızla, Birleşmiş katıldığımız Kore Savaşında büyük tahribatlar gören G. Kore gibi bir ülkedeki gelişmeleri görüp de bizim savaşa girmediğimiz halde, yeterli kalkınma sağlayamayışımız noktasında hayıflanmamak mümkün değil. Ben şahsen, bizden hızlı bir kalkınmaya ve birçok uluslar arası markaya sahip olan bir Güney Kore’nin sırrı olarak; Ülkenin genel ve iş hayatındaki disiplin, özveri, sorumluluk ve ahlak olduğunu gördüm. Bizim sahip olduğumuz Hakk din ve Kur-an’ın emirleri ortadayken, bizim ülkemizde görülen haksızlık, hırsızlık, yolsuzluk, devleti soyma, sorumsuzluk, aldatmacılık, güvensizlik hızla gelişirken, O’nlar toplumsal ve iş ahlakına dayanan bir sistem kurmuşlar. Bu durumu yansıtan bir örnek de yaşadık: Rehberimiz, cep telefonlarımıza ve çantalarımıza dikkat etmemizi tembih ederken dikkatini çeken Kore’li, ‘Siz telefonunuzu unutsanız ne olacak; alanın ne işine yarayacak ki?’ şeklindeki hayretini gizleyemedi. Onların iş alanlarında, işletme sahibi işyerinden çıkmadan hiçbir çalışanın çıkmadığı belirtildi. İşte sır bu; ahlak, sorumluluk, dürüstlük” dedi.
Geziye; Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Hasan KÜRKLÜ (Burdur Valisi), Üyelerden Yusuf Ziya GÜNAYDIN (Isparta Belediye Başkanı), Ali Orkun ERCENGİZ (Burdur Belediye Başkanı) Şükrü BAŞDEĞİRMEN (Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Yusuf KEYİK (Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı) Ali BOLAT (Isparta İl Genel Meclisi Başkanı) Osman KARAKAYA (Burdur İl Genel Meclis Başkanı), Tuncay ENGİN (BAKA Genel Sekreteri) katıldı.
Gezi sonunda JATA Fuar yetkilileri, bölgemiz katılımcılarına birer plaket verdi.

İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.