BUTSO Başkanı Keyik: K Belgelerini YENİLEME başladı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yön. Kur. Bşk. Yusuf Keyik, K Türü Belgelerini YENİLEME işlemlerinin başladığını bildirdi. BUTSO Başkanı Keyik'in bildirdiği duyuru şöyle;

DUYURU
"K" türü yetki belgelerinin YENİLEME işlemleri başlamıştır. Odamızdan "K" türü yetki belgesi alan mükelleflerimizin yetki belgelerinin bitim tarihinden önce Odamız 4. katında bulunan K Türü Yetki Belgesi Birimimize müracaat ederek yetki belgelerinin YENİLEME işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin (KTY) 12,13,14,15 ve 18'inci maddeleri gereği, yetki belgesi bitim tarihinden;
• 60 gün öncesine kadar Odamıza müracaat etmeniz ve yetki belgesinin geçerli ücretinin %15'ini,
• 30 gün sonrasına kadar Odamıza müracaat etmeniz ve yetki belgesinin geçerli ücretinin %50'sini,
bildirilecek ödeme numarası ile Vakıflar veya Ziraat Bankalarının herhangi bir şubesine yatırmanız halinde, yetki belgenizin geçerlilik tarihinin 5 yıl daha uzatılması mümkün bulunmaktadır.
Yetki belgelerinin geçerlilik tarihinin bitiminden sonraki 30 gün içerisinde YENİLEME işlemi yapılmayan yetki belgeleri iptal edilecektir.

NOT:
-Yetki Belgeleri Birim Sorumlusu Gürkan KOÇER'den, 0 248 234 62 05 /127 numaralı telefonla bilgi alınabilir.
-Ayrıntılı bilgi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Web Sitesinde bulunmaktadır.

K1 YETKİ BELGESİ ŞAHISLAR YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER
1- Belge sahibi tarafından imzalanmış yenileme başvuru dilekçesi
2- Mevcut belgede kayıtlı taşıtlar ile ilave edilecek taşıtlara ait emniyet kayıtlarıyla tam uyumlu ve teknik muayene tarihi geçerli ruhsatların, 4 yüzü bir sayfada fotokopileri
3- Yeni tarihli adli sicil belgesi aslı
4- T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi
5- Yeni tarihli Ticaret Odası veya Esnaf Odası faaliyet belgesi aslı
6- Değişiklik var ise ilgili Ticaret Sicil Gazetesi aslı yada onaylı örneği
7- Noter onaylı İmza Beyannamesi aslı

NOT :
- En az 1 birim eşya taşımaya mahsus özmal ticari taşıtın ( Çekici, kamyon ve kamyonetin ) olması gerekmektedir.
- (Çekici+Yarı Römork/ römork) , (Römork takar kamyon+römork) birim taşıt oluşturmaktadır.
- (Römork takar kamyon+ römork) şeklinde birim taşıtlarda römorkun istiap haddi en fazla 17 ton olması gerekmektedir.
- Muafiyetsiz şartlarda (25 Şubat 2006 dan sonra alanlar)K1 yetki belgesi almış olanlar katar ağırlığı esasına göre en az 25 ton istiap haddine haiz 20 yaşını geçmeyen eşya taşımaya mahsus özmal taşıt veya taşıtlara sahip olması ve sermaye miktarının en az 10.000 TL olması gerekmektedir. (Römork ve yarı römorklarda yaş şartı aranmaz), .( Asgari kapasite harici ilavesi yapılacak taşıtlarda yaş kısıtlaması yoktur.)

K2 YETKİ BELGESİ ŞAHISLAR-ŞİRKETLER
YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER
1- Belge sahibi/ temsil ilzam yetkilisi tarafından imzalanmış yenileme başvuru dilekçesi.
2- En az 1 birim eşya taşımaya mahsus özmal taşıt sahibi olunması gerekmektedir.
3- Halen yetki belgenizde kayıtlı ve ilave edilecek taşıt/taşıtlara ait, teknik muayene tarihi geçerli emniyet kayıtlarıyla tam uyumlu ruhsatın 4 yüzü bir sayfada fotokopisi
4- Sahip ortak ve yöneticilere ait T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdan sureti.
5- Noter onaylı İmza Beyannamesi aslı veya şirket / Koop.ise noter onaylı İmza Sirküleri aslı

NOT: (Çekici+Yarı Römork/ römork), (römork takar kamyon+römork) birim taşıt oluşturmaktadır.

BUTSO Basın Danışmanlığı
05.07.2011