Skip to main content

BUTSO Başkanı KEYİK: “Isparta-Burdur Polemiği, Sadece Burdur’a Zarar Verir”

Sivil Toplum Kuruluşlarımız, bu günlerde, geçmişte de değişik konularla, çokça dile getirilen polemiklerin bir yenisi ile ‘Burdur-Isparta arasındaki Dağyolu (Veya Kardeşlik Yolu)’nun kısalması ve çift yol yapılarak iyileştirilmesi’ konusunda gündeme getirilmektedir. Aslında bu ve benzeri konuların gündeme gelmesi ve gündem konularına ilişkin görüşlerin ifade edilmesi; hem geliştirilmesi gereken demokratik yapımıza ve hem de sosyal sorumluluk düşüncelerimizin gelişmesine fayda sağlar. Ancak; bunu yaparken, daha bir aklıselim olmayı ve bir konuyu, aslını iyi öğrendikten sonra değerlendirmeyi de geliştirmeliyiz. Çoğu zaman farkında olmadan yapılan bir tür düşmanlık, haset, kin yaklaşımları yerine; birlik-beraberlik duygularını, saygı ve sevgiyi geliştirme gayretlerini de ihmal etmemek gerektiğini düşünüyoruz.

Zira; ‘Ben’ duygularını öne çıkaran değerlendirmelerle; hem Ülkemizin içinde bulunduğu terör ve terörü aleyhimize kullanan çok karmaşık devletler mücadelesinde Milletimize, ‘Varlık ve beka’ güvenimize ve hem de Burdur’un gelişim, kalkınma, hayat standardının yükseltilmesi vb hedeflerine hiçbir katkı sağlamaz. Dolayısıyla; her düşüncemiz ve davranışımız, daima doğruyu arama yolunda olmalı ve birleştiğimiz konuları, hedefleri çoğaltarak onları birlikte gerçekleştirmeliyiz. Bizim değerlerimizde; “Gelin tanış olalım; işi kolay kılalım” denmiştir. İnsan ve toplum hayatında problemler daima olacaktır. Bunları, ‘Bağcıyı dövmeden…’ ve sebep-sonuç farkındalığı içinde çözme yollarında ve gayretlerinde olmalıyız.

Biz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, daima böyle bir bakış ve davranış içinde olma gayretindeyiz. Eksiklerimiz ve yanlışlıklarımız da vardır elbet; ama kimin yok ki?.. Hedefimiz, el ele gönül gönüle olmak; sıkıntıları birlikte tespit ve birlikte çözümdür.

KONU NEDİR?
Burdur gündemindeki konu; Burdur-Isparta arasındaki Dağyolu’nun kısalması ve iyileştirilmesi. Bu gerçekleşirse, Burdurlular zaten Isarta’ya gidiyor ve daha fazla Isparta’ya gidiş artar ve dolayısıyla Burdur’un esnafı zarar görür endişesi vardır. Bir zamanlar Isparta Burdur’a gelirken, şimdi niye Burdur Isparta’ya gidiyor? Sorusu vardır.

Bu konunun yanında, hemen bütün ilçelerin İl Merkezine uzaklığı ve komşu illere yakınlığı nedeniyle ticaretin o illere kayması gerçeği vardır ve yine; Üniversite öğrencisinin ticarete kazandırılamaması, potansiyel değerlere rağmen turizmde sektörel gelişimin çok yavaş gitmesi, yoğun trafiğine rağmen ‘Yol Ticaretinin’ sağlanamayışı. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi illerde düzenlenen ‘Tanıtım programlarında’ daha verimli ve Burdur ekonomisine dönüşlerin olacağı şekilde düzenlemelerin yapılamayışı gibi, belli başlı konular vardır.

ASIL KONU
Ancak asıl konu; demokratik saygı ortamında bir araya gelebilmektir. Öğrenen, düşünen, vizyon geliştiren, fikir ve çözüm üreten, birbirini dinleyebilen olamamaktır. Ortaya konan işleri ortada koymak, bir işin ucundan tutmamaktır. Toplumsal işlerin takibini-gerçekleşmesini ve hesap vermeyi sağlayacak bir ‘Sekretarya’nın kurulamayışıdır. ‘Ben’ duygularını sevgi, saygı ile kendi kültür değerlerimizle törpüleyebilmektir.

Gündemdeki konuların çözümleri; ‘Asıl konuların’ çözümlerine bağlıdır. Değerli kamu oyumuza saygıyla.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.