Skip to main content

BUTSO Başkanı Keyik’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

          BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik mesajında, "Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan basın emekçileri her türlü takdiri hak etmektedir" dedi. Mesajında 10 Ocak tarihinin çalışan gazeteciler için önemli bir gün olduğunun altını çizen Keyik, görevini toplumsal değerlere saygılı, ahlaklı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının demokrasinin en etkili ölçülerinden birisi olduğuna işaret etti. Basın susarsa toplumun bir ayağı topal, bir gözü kör ve bir kulağı sağır olur.” İfadesinde bulunan BUTSO Başkanı Keyik, mesajının devamında şunları kaydetti:

          ”Halkın haber alma özgürlüğü için özveri ile çalışan ve her gün kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere sağlayan, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve onları bu özverili çabalarından ötürü takdir etmemek mümkün değildir. İlimizin tanıtımı, yerel ve ulusal vizyonda gündeme taşınması, sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmayı sağlaması noktasında basın mensupları önemli bir görev üstlenmişlerdir. Bağımsız, çok sesli bir basın, demokrasinin en büyük güvencelerindendir. Bu görevde çalışan vatandaşlarımız, tüm sıkıntılara göğüs gererek işlerini yürütmeye devam etmektedir. Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün korunması temennisi ile tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Şahsım, Yönetimim ve Meclisim adına en içten dileklerimle kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.