Skip to main content

BUTSO Başkanı Keyik; “Çin Mermer Fuarı, Çok Yönlü Kazanımlar Sağladı”

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; BAKA’nın düzenlemiş olduğu Çin Mermer Fuarı Gezisi’nin Burdur mermerciği adına önemli kazanımlar sağladığını, mermer pazarı ve atıkları değerlendirme gelişimleri açısından ufuk açıcı ve verimli geçtiğini söyledi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın 3-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu Çin XİMEN (Şamen) Mermer Fuarı Gezisi’nin Burdur mermerciği adına önemli kazanımlar sağladığını, mermer pazarı ve özellikle atıkları değerlendirme gelişimleri açısından ufuk açıcı ve verimli geçtiğini söyledi. Isparta’dan; TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmenci, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Uzman Mehmet Pehlivan, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, BAKA Burdur Ofisinden Mehmet Candan’ın da katıldığı geziye ilişkin bilgi veren Keyik, şu değerlendirmeyi yaptı:

“BAKA, geçtiğimiz günlerde, Çin’de düzenlenen Uluslar arası XİMEN (Şamen) Mermer Fuarı’na bir gezi düzenledi. Benim de katıldığım bu fuar gezisi, Burdur mermerciği adına önemli kazanımlar sağladı. Burdur’un geliştirdiği dünya markası Burdur Beji Mermerin Pazar kazanım ve geliştirilmesi ve özellikle atıkları değerlendirme gelişimleri açısından ufuk açıcı ve verimli geçti. Fuarın açılışında bulunduk. Fuar süresince, özellikle İlimiz ve Bölgemizden katılan Türkiye stantlarını tek, tek ziyaret ettik. Bu stant ziyaretlerinin, ne denli moral güç sağladığını bilerek; bu tür ziyaretleri ihmal etmemeye çalışıyoruz.”

ÇEVRE-ÇÖZÜM
Keyik, geziye ilişkin açıklamasına şöyle devam etti: “Yine, Çin mermerciliğinin önemli merkezi durumundaki Fabrikalar Bölgesi’ne giderek, mermer fabrikalarında inceleme çalışması gerçekleştirdik. Burada, mermer atık ve tozlarından blok mermer yapılışını ve bunların yüzde 60’nın mamule çevrilerek ne büyük katma değer sağlandığını gördük, inceledik. Bu işin, Burdur’daki çevre sorunu olan atıkların değerlendirilmesinde bizlere, ufuk açıcı ve yol gösterici çağrışımlar sağladı.

ELÇİLİKTE TOPLANTI
Keyik ayrıca; “Gezimizin bir bölümünde, Pekin Büyük Elçiliği ve Ticari Ateşelerimizle bir toplantı yaptık. Toplantıda; Antalya İhracatçılar Birliği, Ege İhracatçılar Birliği, İstanbul İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda; Çin mermer ihracat ve bölgesel ticaretle ilgili çok faydalı bilgi alışverişinde bulunduk. Bizler il ve bölgemiz ihracat değerlerimizi anlattık. Ticaret Ateşemiz de Çin ekonomisi ve pazarına ilişkin detaylı bilgiler verdi. Bu çalışmaların da, bölgemiz ticaret ve ihracatı gelişimine büyük katkılar sağlayacağını gördük. Zira Çin ekonomisini ve özellikle mermer sektörüne ilişkin gelişmeleri, yakından takip etmenin Burdur ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bu nedenle Çin’i takibe devam edeceğiz” dedi.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, bu vesile ile Çin kültür ve turizm örneklerini görme, inceleme ve Burdur için değerlendirme fırsatı bulduklarını da sözlerine ekledi.

İlgili Fotoğraflar:







Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.