Skip to main content

BUTSO Başkanı Keyik, ATSO Bşk. Budak'ın açıklamalarını değerlendirdi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurul Başkanı Çetin Osman Budak'ın, 3. Bölge teşviklerinin avantajları nedeniyle, "Yatırımlar, Burdur ve Bucak'a kaydırılabilir" şeklindeki basına yansıyan ifadeleri üzerine bir açıklama yaptı.

BUTSO Başkanı Keyik'in açıklaması şöyle:
"Bölgemizin kıymetli Oda Başkanlarından Çetin Osman Budak Bey'in bu çok sağduyulu ve bölgesel vizyonunu ortaya koyan açıklaması için evvela kendisine çok teşekkür ederim. ATSO'nun yaptığı AR-GE çalışmalarıyla ortaya koyduğu; teşvikte 3. Bölge'de yer alan Burdur'un yatırım avantajları ve yatırımcının Burdur'a yönelerek, bu avantajlardan yararlanmasını isteyen yönlendirmeler, bizim için büyük kıymet ifade etmektedir. Değrli Başkanımızın 'Bölgesel düşünme' vizyonunu da ortaya koymaktadır.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) içinde yer alan Burdur, Isparta ve Antalya'nın 6 bölgeli yeni teşvik sistemi içinde; Antalya 1. Isparta 2. ve Burdur'un 3. bölgede yer alması, yatırımcı için bir özel 'Yatırım coğrafyası' da ortaya koymaktadır. 3. Bölgede yer alan Burdur, yatırımcı için büyük avantajlar sunarken; üç ilin, bir il gibi 'bir yatırım coğrafyası' şeklinde değerlendirildiğinde de ayrı bir avantaj alanın ortaya çıktığını görmek mümkündür. Bu, üç teşvik sistemini barındıran alanda, Burdur'da yatırım yapan yatırımcıya, 2. ve 1. Bölge alanlarına da açılma fırsatları sunmaktadır. Tek ilin avantajları yanında, Bölgesel coğrafya içinde daha da zenginleşen avantajlara da dikkat çekilmesinin, her ile ayrı, ayrı daha geniş kazanımlar sağlayacağına da işaret etmek istiyorum.

Zaten, Üç ili tek il gibi görme kavramı, öteden beri BAGEV çalışmaları içinde yer alan bir ortak bakış açısıdır. Bölgesel kalkınma çerçevesi içinde ele alarak, daha da geliştireceğimiz yatırım çalışmaları, bölgemizin kalkınmasında ivme kazandırdığı gibi, ülkemizin kalkınmasında da ek kazanımlar sağlayacaktır."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.