Skip to main content

BUTSO, Basın-Yayım Kitap Tanıtım Toplantısı Yaptı

Görüntülü Sununla yapılan toplantıda,"'Burdur İlinde Türk Mimarisi" adı ile yayınlanan Oda'nın son kitabı tanıtıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik tarafından, Oda Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Alaettin Seçilmiş ve Tahsin Eren katıldılar.

Başkan Yusuf Keyik, görüntülü sunumla yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Burdur'umuzun çok kıymetli basın mensupları!
Sizlerle, değişik vesilelerle bir araya geliyoruz. Bugün ise; sizlerle kahvaltılı bir ortamda, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, çeşitli konularda yayımlamakta olduğumuz kitaplardan sekizincisi (8.) olan 'Burdur İlinde Türk Mimarisi' isimli kitabımız ve yayım çalışmalarımızın tanıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Kamuoyumuzun bildiği gibi, göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana, bir yandan Oda'mızın normal sicil kayıt ve bürokratik hizmetlerinde, TSE Kalite Belgesi ve Akraditasyon gibi, ileri hizmet kaliteleri elde ettik. Diğer yandan Oda'mız Basın Birimi olarak, tanıtım için broşür, afiş, ilan, CD gibi çalışmalar ve VEB Sitesi hizmetleri yanında Bülten, Dergi ve Kitaplar yayımladık.

Göreve geldiğimizde, Odamız çalışmalarında başvuracağımız ve Burdur hakkında bilgi edinmek isteyenlerin başvuracağı ekonomi, sosyal, kültür, tarih, turizm gibi alanlarda, güncel araştırma kitaplarının yeterince bulunmadığını gördük. Yine, Burdur'da bir DERGİ Yayımcılık hizmetinin olmadığını ve Odamızın çıkarmakta olduğu BURDUR TSO Dergimizin de içerik eksikliğini gördük. Hem Odamız ve üyelerimiz ve hem de tüm Burdur'un istifadesi için, Odamızın Basın-Yayın Politikasını geliştirmeye karar verdik.

Bu anlamda; bir yandan BURDUR TSO Dergimizi ele alarak, 'Araştırmacı ve sosyoekonomik gündemleri yorumlayan, üyelerimize rehberlik, bilgilendirme, birlik-beraberlik misyonu, gelişim vizyonu, çalışma azim ve morali kazandırma gibi, Burdur için güzel hedefler çizen ciddi bir dergi çalışması yapmaya başladık.

Gerçi, işlerimizin yoğunluğu nedeniyle, 19. ya kadar getirdiğimiz Dergi yayanımıza, bir süredir ara vermek zorunda kalmıştık. Ancak yine, yeni fikirler ve yeni gündemler ortaya koyan zengin içerikte hazırlamakta olduğumuz Dergimizin 20. sayısını bugünlerde yayımlama gayreti içindeyiz.

Sevgili Basın Mensubu Arkadaşlar!
Başta da ifade ettiğimiz gibi, Burdur ortak paydası misyonu ile sürdüre geldiğimiz kitap yayımı çalışmalarımızın son eseri, elinizdeki 'BURDUR İLİNDE TÜRK MİMARİSİ' Kitabıdır.

Bu kitap, Burdur'umuza unutulmaz hizmetlerde bulunmuş olan, eski Belediye Başkanlarımızdan, sevgili Çetin Bozcu ağabeyimizin oğlu Murat Bozcu'nun, uzun süren ciddi çalışmaları ile elde ettiği verilerin kitaplaştırılması olarak ortaya çıkmıştır. Burdur kamuoyumuzun ve siz değerli basınımızın değerlendirme, yorum ve katkılarına saygıyla arz ediyoruz.

Bundan önce; Basın Danışmanımız Ahmet Can'ın yazdığı ve dizgi grafikerlik çalışmalarını Hulusi İlhan'ın yaptığı veya yayımında sponsor olduğumuz, Prof. İsa Kayacan'ın ve Prof. Dr. Metin Özata'nın eserlerini de yayımladık. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), 2008'de 1. kitabı 'Gelişen Burdur' ile başladığı kitap yayınları, sırasıyla şöyle:
1- Gelişen Burdur (2008)
2- Faaliyetlerimiz (Kasım-2008)
3- Sponsor olduğumuz kitap, Burdur Tarihi Prof.Dr. Metin Özata-2009
4- Burdur Destanı (Aralık-2009)
5- Burdur İli Kalkınma Düzeyi Araştırması (2010)
6- Burdur'un Folklorik Eğlence Kültürü (2010)
7- BUTSO Çin Özel Gezi Rehberi (Nisan-2011)
8- Burdur İş Rehberi kitaplarını yayımladı (2011)
9- Burdur İli Doğaltaş ve Mermercilik Sektörü (Haziran-2012)
10- Burdur İlinde Türk Mimarisi (Ocak-2013)

Baskı Aşamasında olan:
11- Fotoğraf Sanatçılarından Burdur Albümü (2013)
12- 2009'dan-2013'e BUTSO Faaliyetlerimiz (Mart 2013)
13- Ankara Tanıtım Günlerinde Burdur Albümü (2013)

Odamız ve Burdur için hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerime son vermeden önce; 'İlimizin ekonomi genel kurulu' anlamında olan VERGİ ÖDÜL TÖRENİMİZ bu yıl, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla, önümüzdeki 20 Mart günü gerçekleştirileceğini şimdiden duyurmak istiyorum. Basınımızı bekliyoruz.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.