Skip to main content

BUTSO Arkredite Oda Sertifikasını Yeniledi.

TOBB’un düzenlediği Arkreditasyon törenine katılan BUTSO Yönetimleri, Akredite denetimlerinden başarı ile geçerek, sertifikasını yeniledi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, geçen gün Ankara’da gerçekleştirilen TOBB Arkreditasyon törenine katıldı. Keyik, önceki yıllarda aldığı Akredite Oda denetimlerinden başarı ile geçerek sınıf atlayan BUTSO’nun sertifika yenileme belgesini, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çeliker ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Daldal ile birlikte Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı. Başkan Keyik, Üyelerine hizmet kalitesinin artış belgesi olan bu sertifikalara sahip olmanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ve hizmette sınırları daime zorlayacaklarını ifade etti.



AKREDİTE ODA-BORSA 191’E ULAŞTI
Geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 oda/borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönemden 54 oda/borsa; TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; akredite olarak ‘5 yıldızlı’ ünvanı alan oda borsa sayısının 191’e ulaştığını, 41 oda ve borsanın da yolda olduğunu açıkladı. Hisarcıklıoğlu, “Akreditasyon belgelerinde hedef; 365 oda ve borsanın tamamı” dedi. Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

MEVZUATI AZALTMA
Sanayicilerle, iş adamlarıyla her konuda istişare yapmaya devam edeceklerini anlatan Işık, "Mevzuatımızdaki gereksiz hükümlerin tamamını ayıklayalım" dedi. Fikri Işık, oda ve borsalardan destek de beklediklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Bürokrasinin azaltılmasıyla ilgili çalışmamız için sizlerden görüş bekliyoruz. Sizlere bir çağrı yapmak istiyorum. Ben bakan olarak arkadaşlarıma talimat verdim. Bizim mevzuatımızdaki gereksiz hükümlerin tamamını ayıklayalım.

YERLİ MALI BELGESİ
Bakan Fikri Işık, Hükümet ve Bakanlık olarak üretimde 3 temel önceliklerinin bulunduğunu belirten Işık, bunların yerli, yenilikçi ve yeşil üretim olduğunu ifade etti. Işık, bunun için önemli birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirterek, bunlardan birinin de yerli ürüne kamu ihalelerinde fiyat avantajı uygulanması olduğunu kaydetti.
Bu uygulamada yerlilik oranı hesaplama yöntemini Bakanlık olarak belirlediklerini ve bu yöntemi tüm odalara gönderdiklerini anlatan Işık, "Şimdi bu odalarımız bu yönteme göre kendisine yapılan başvuruları inceliyor ve eğer yüzde 50'nin üzerinde yerlilik oranı varsa, 'bu ürün yerli malıdır' diye belgeyi veriyor. Şu ana kadar 509 tane yerli malı belgesi verildi. İnanıyorum ki bu her geçen gün daha da artacak" diye konuştu. Burada odalardan hassasiyet beklediklerini dile getiren Işık, hak etmeyen kişilere bu belgenin verilmemesini istedi.

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını verdi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.