Skip to main content

BUTSO Akredite Oda oldu.

BUTSO, Türkiye'nin 5 yıldızlı 100'üne katıldı. 15 oda ve borsa daha Akreditasyon Belgesi aldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi 15 oda ve borsa ile birlikte, (20 Mart 2012'de) TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun elinden '5 yıldızlı hizmet' kalite belgesi olan Akreditasyon belgesini aldı. Ankara TOBB binasında yapılan törene Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'le birlikte, Yön. Bşk. Yardımcısı Ali Gür ile Yön. Kur. Üyesi Bülent Osman Aslanboğa katıldı.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, 21 Mart 2012 günü, Oda Meclis Salonunda düzenlediği bir basın toplantısı ile söz konusu Akreditasyon belgesi ve süreçlerini kamuoyuna açıkladı.

Akreditasyon çalışmalarına katılan ve destekleyen Yönetim Kurulu, Meclis Başkanı ve Üyeleri ile tüm Oda personeline teşekkür ederek sözlerine başlayan Keyik şunları söyledi:
"Bilindiği gibi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) olarak, 10.07.2007 tarihinde EN-ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldık. Ancak, yine bildiğiniz gibi gelişen, değişen dünyada, en hızlı gelişen ve büyüyen ülkelerden biri olan Türkiye'nin en önde gelişime ihtiyacı olan bir ili olarak, Burdur'umuzun da en azından Türkiye'nin gelişim trendini yakalaması gerektiğini düşünüyoruz. İllerin ve bölgelerin gelişiminde ise, Oda ve Borsalar en önde gelen lokomotif hizmet ve rehber kuruluşlardır. Bu büyük bir sorumluluktur. Bizler bu sorumluluğun gereği olarak Yönetimimiz, Meclisimiz, Personelimiz ve Üyelerimizle birlik bütünlük içinde bilgi, görgü, ufuk gelişimi ve ileri hedeflere yönelme gayreti içindeyiz. Bu amaçla konferanslar, seminerler, fuarlara katılım ve yurtiçi-yurtdışı geziler düzenlemekteyiz. Bu çalışmalarla hizmet kalitesini geliştirme hedeflerine devam ediyoruz.
Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'miz de uluslar arası yarışta kendini ve hizmet kalitesini artırmaktadır. 2001 yılında Dünya örneklerini inceleyen TOBB, 3 temel hedef belirledi: Oda ve borsalarımızın hizmet kalitesini artırmak, en üst seviyede standart bir hizmet sağlamak, üyeleri ile odalarımızın bağlarını kuvvetlendirmek. Bu açıdan en iyisi olduğu görülen İngiltere ve Almanya'nın Odalarını örnek alan TOBB, bir sistem oluşturdu ve "Akreditasyon Sistemini" kurdu.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de Odaların Akreditasyon Sistemi şartlarına uygunluk belgesini almak üzere, 20 Mayıs 2011 tarihinde Akreditasyon sürecini başlattık.
Bu süreçte, gerekli çalışmaları yapan Oda'mız, 7 Mart 2012 tarihinde TOBB ve TSE'nin birlikte yaptıkları denetim sonucu, 65 üzerinden 45 puan alarak, Akredite TS EN ISO-9001 kalite yönetim sistemine sahip Oda onayı almıştır.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'na, AB standartlarında oda statüsü kazandıran bu belge, Türkiye'de365'e ulaşan Oda ve Borsa içinden 100'inin elde ettiği Akreditasyon belgesidir. Söz konusu Akredite Oda Belgemizi, 20 Mart 2012 tarihinde Ankara'da TOBB'da düzenlenen törenle, Oda'mız yönetiminden arkadaşlarımızla birlikte, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden teslim aldık.
Bizimle birlikte, TOBB Birlik Merkezi'nde düzenlenen törende, VII. dönemde akredite olarak, "5 yıldızlı hizmet" yarışına katılan, Akreditasyon eğitimlerini tamamlayan ve akreditasyonlarını yenileyen 15 oda /borsa daha sertifika ve plaketlerini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı. Törende konuşan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların üyelerine en üst seviyede standart hizmet vermesini öngören akreditasyon sisteminin önemine işaret ederken, "Kanaat önderi olan oda ve borsalarımız her zaman bir adım önden gitmeli. Takip eden değil, yönlendiren olmalı" diye konuştu.
Bizler de bu tavsiyelere daima uyma azmi ve heyecanı içinde olacak ve kendimizi yenilemeye devam edeceğiz."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.