Skip to main content

BUTSO, Akreditasyon çalışmalarına devam ediyor.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarına, Akreditasyon programı ile devam ediyor. Bu kapsamda, dört kişilik TOBB Akreditasyon Sistem Denetçisi, BUTSO'nun 13 kriterde durumunu tespit, rehberlik ve rapor etme çalışmalarına (20 Mayıs 2011) başladı.

Bu konuya ilişkin, Akreditasyon Kurulu, BUTSO Yönetim Kurulu ve Mecli Üyeleri ile yapılan toplantıda konuşan Başkan Yusuf Keyik: "Biz 2005 yılında yeni yönetimimizi kurduğumuzdan bu yana hizmet kalitemizi arttırmak için gerekli çalışmaları devam ettiriyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda, 10.07.2007 tarihinde ISO 9000 belgemizi aldık. Sonrasında da Akreditasyonla ilgili başvurumuzu yaptık. Bugün ise, şu ana kadar çalışmaların ne duruma geldiğinin tespiti yapılacaktır" dedi.

Antalya personel ve sistem belgelendirme Müdürü, beş temel sistemde baş tetkik görevlisi ve TOBB Akreditasyon Sistemi Denetçisi olan Kaya Kars, çalışmaları hakkında bilgi verdi:
"Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'ya "Tetkik, tespit ve geliştirme ziyareti" yapıyoruz. Bilindiği gibi 13 kriterimiz var. Her biri 5 puandan değerlendirmek üzere ve 65 puan üzerinden değerlendirme yapılıyor.

Tabii ki; bu puanlama, 'Akreditasyon Denetimi' çalışmalarında yapılıyor. Biz şimdi; kriterlerimizin üzerinden teker, teker sizin uygulamalarınızı dinleyip, göreceğiz. Eksiklikleri not alıp, geliştirmeye açık alanları size işaret edeceğiz. Bu perspektifte bir rapor oluşturacağız. Raporlar, Akreditasyon Kurulu tarafından onaylanacak. Onaylanan rapor ise, sizinle paylaşılacak.
Önümüzdeki dönemde; kılavuzluk yapılan alanlara ilişkin Oda'nın yapacağı işler ve düzenlemeler sonrasında, Akreditasyon Denetimi planlanacak. Denetim yine 13 kriterin puanlaması şeklinde yapılacak. Her kriter 5 puan üzerinden değerlendirilecek. Üç kriterden fazla 2 veya aşağı puan alınmaması gerekiyor."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
03.06.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.