BUTSO 2. Ekonomi Basın Ödülleri Başvuruları Başladı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetiminden yapılan açıklamaya göre; bu yıl 2.si düzenlenen ve 24 Temmuz Basın Bayramında gerçekleştirilecek olan “BUTSO 2.Ekonomi Basın Ödülleri” programına, başvurular başladı.
 BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’in açıklaması şöyle:
“Birincisini 24 Temmuz 2014 Basın Bayramında gerçekleştirdiğimiz ve amacını ‘Burdur ekonomisine ilgiyi artırarak, gelişim ve yatırım trendinin yükselişinde etkileşim sağlamak” şeklinde ifade ettiğimiz “Burdur Ekonomisine Yön Verenler Ödülü” programımızın ikincisi, bu yıl yine 24 Temmuz’da gerçekleştirilecektir. Geleneksel hale getirdiğimiz Basın Ödül Programımız, geçen yıl olduğu gibi, yine Burdur Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yapılacaktır.

KİMLER KATILABİLİR?
1-Burdur Merkez ve İlçeleri ile birlikte günlük ve haftalık olarak düzenli yayın ve dağıtımı olan yerel gazete ve dergi gibi süreli yayınlar.
2-Sesli ve sesli-görüntülü yayın yapan yerel Radyo ve TV’ler ile Burdur ve ekonomisine ilişkin düzenli programlar yapan yayın kuruluşları.
3-İnternet Gazeteleri.
Bu üç grupta belirttiğimiz iletişim araçlarında düzenli ve kadrolu olarak çalışanlar katılabilecektir.
-Bir gazeteci, en fazla iki dalda katılabilir.

ÖDÜL DALLARI:
Ödül, 5 dalda yapılacaktır:
1) Haber: (Burdur ve Burdur’u da ilgilendiren bölgesel ekonomik gelişim haberleri)
2) Makale: (Burdur Ekonomisine ilişkin öngörü, yorum, değerlendirme..) ve Köşe Yazısı:
(Burdur ve ekonomisine ilişkin, fıkra türünde ve belli bir düzen içinde yazanlar)
3) Röportaj: (Burdur ekonomisine ilişkin, söyleşi tekniğinde ve özeti de yapılmış bir çalışma)
4) Video film ve haberi veya TV haber-yorum programı.
5) Fotoğraf (Burdur ekonomisine ilişkin haber fotoğrafları)

ÖDÜLLER:
Birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın ve plaketler verilecektir.

KATILIMCILARIN DİKKATİNE:
-Çalışmalar, 2014 Temmuz ile 1 Temmuz 2015 arasında yayınlanmış olmalıdır.
-Haber ve yazıların yayınlandığı kupürler ile A4 kağıdında metinler şeklinde, bir dosya içerisinde hazırlanmalıdır.
-Çalışmalar, başvuru sahibine ait olmalıdır; aksi halde, bir dahaki programlara başvuru kabul edilmeyecektir.
-Her başvuru dosyasının bir açıklama notu olacaktır.
-Fotoğraflar, A4 ebadında olmalıdır.
-Çalışmalar, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası basın birimine teslim edilecektir.

PROGRAM:
-1 Temmuz 2015; Başvuru ve dosya tesliminin son günü.
-24 Temmuz 2015 akşamı, yemekli ve protokollü ödül töreni.