Skip to main content

BURMER Başkanı Aslan, “Mermer artıkları sorun değil, değerdir”

Burdur Mermerciler ve Madenciler Derneği (BURMER) Başkanı Hakkı Arslan, “Mermer artıkları sorun değil, aksine önemli bir değerdir” dedi.
Son yıllarda, hızlı gelişim gösteren Burdur mermerciliğinde özellikle blok kesimlerde ortaya çıkan artık mermerler konusuna değinerek şunları söyledi:
“Burdur Beji markasıyla dünyaca tanınmış ve talep edilen mermerimizin özellikle blok satışı ile ortaya çıkan mermer artıkları, bazı çevreler tarafından çevre sorunu olarak görülmektedir. Oysa bu artıklar, özellikle ve öncelikle Karayolları yol yapımının değişik bölümlerinin temel malzemesi olarak değerlendirilebilir ve bu şekilde sorun olmaktan çıkarılarak, önemli bir değer haline dönüştürülebilir. Bir yandan mermer ocaklarının çevresinde oluşan yığınların görüntüsü kaldırılır, diğer yandan Karayollarının çok düşük maliyetli malzemesi haline getirilebilir. Mermer artıklarının Karayollarında değerlendirilmesi, daha 10’larca alandan bir tanesidir. Dolayısıyla artıklar sorun değil, değerdir. Yeter ki; biz değerimizin kıymetini bilelim.”

İlgili Fotoğraflar:



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.